«Κονσέρβα» ήταν η εμφάνιση της Lady Gaga στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η σκάλα στην πλατεία Barye που βρίσκεται στο τέταρτο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό για την εμφάνιση της αμερικανίδας σταρ ήταν άδεια τη στιγμή που μεταδίδονταν οι εικόνες στην τηλεόραση και στις οθόνες που ήταν τοποθετημένες κατά μήκος του Σηκουάνα να τραγουδά και να χορεύει μιμούμενη τη Ζιζί Ζανμαρί.

Η Lady Gaga άνοιξε ουσιαστικά το σόου με την ερμηνεία του «Mon truce en plumes» , μόνο που η εμφάνισή της ήταν μαγνητοσκοπημένη, σύμφωνα με όσα μετάδωσε ο δημοσιογράφος του France 3, Γιαννίκ λε Γκολ που κάλυπτε το γεγονός στις όχθες του Σηκουάνα.

Οι θεατές που κάθονταν στις χαμηλότερες αποβάθρες του διάσημου ποταμού δεν παρακολούθησαν το ίδιο θέαμα με εκείνους που βρίσκονταν μπροστά στις μικρές οθόνες τους. «Οι άνθρωποι δεν το πίστευαν στην αρχή», περιγράφει ο Γιαννίκ Λε Γκολ. «Ημασταν μπροστά στο πλατό της Lady Gaga. Και όταν άρχισε η μουσική η σκάλα ήταν άδεια». Ωστόσο οι τηλεοπτικές οθόνες και αυτές που ήταν τοποθετημένες στον Σηκουάνα μετέδιδαν το σόου της Lady Gaga. Κάποιοι από τους θεατές άρχισαν τότε να αποδοκιμάζουν έχοντας μετανιώσει για τα 180 ευρώ που πλήρωσαν για να δουν μια άδεια σκάλα.

Οι μόνοι που πρόλαβαν να δουν «ζωντανή» την εμφάνιση της αμερικανίδας σταρ ήταν αυτοί που είχαν προσέλθει νωρίς στο χώρο και παρακολούθησαν την πρόβα κατά τη διάρκεια της οποίας δεν έβρεχε.

Δεν κατέρριψε ρεκόρ τηλεθέασης

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δεν κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ τηλεθέασης της γαλλικής τηλεόρασης, ούτε καν να ανέβει στο πόντιουμ, σημειώνοντας την τέταρτη καλύτερη επίδοση.

Το τετράωρο σόου προσέλκυσε κατά μέσο όσο 22,07 εκατ. τηλεθεατές με το τηλεμερίδιο να φτάνει το 81,5%. Η κορύφωση ήρθε στις 9.56 μ.μ. όταν είχαν συντονιστεί 25,02 εκατ. τηλεθεατές.

Την κορυφαία επίδοση προσέλκυσης τηλεθεατών με μέσο όρο 24,08 εκατ. εξακολουθεί να διατηρεί ο τελευταίος τελικός του Μουντιάλ ανάμεσα στη Γαλλία και την Αργεντινή που εξελίχθηκε σε μονομαχία του Εμπαπέ με τον Μέσι και κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Δεύτερος στο πόντιουμ με τον υψηλότερο αριθμό τηλεθεατών βρίσκεται ο ημιτελικός του Μουντιάλ 2006 της Γαλλίας με την Πορτογαλία (22,2 εκατ.) και τρίτος ο τελικός της ίδιας διοργάνωσης Ιταλία-Γαλλία τον οποίον παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 22,14 εκατ. τηλεθεατές.

Την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στην Αλμπερβίλ είχαν παρακολουθήσει 12,6 εκατ. τηλεθεατές στη Γαλλία.

Όπως ήταν αναμενόμενο μεταξύ αυτών που δεν εντυπωσιάστηκαν από την τελετή έναρξης των Αγώνων του Παρισιού ήταν οι Ρώσοι.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα με κείμενό της στο Telegram άσκησε σκληρή κριτική, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε έντεκα σημεία.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η γελοία υπαίθρια τελετή έναρξης υποχρέωσε τους θεατές να κάθονται επί ώρες υπό καταρρακτώδη βροχή.

-Οσοι έφτασαν στις θέσεις τους παρά τη βροχή, έφυγαν γιατί η διάταξη των καθισμάτων δεν τους επέτρεπε να δουν τίποτα
-Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν άρεσαν τα αδέσποτα σκυλιά στους Αγώνες του Σότσι, ενώ στο Παρίσι χαμογελούσαν με τους αρουραίους που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης.
-Η Ολυμπιακή δάδα μεταφέρθηκε από τον εθισμένο στα ναρκωτικά ράπερ Snoop Dogg.
-Ένα από τα κύρια θεάματα ήταν μια παρωδία από ΛΟΑΤΚΙ του Μυστικού Δείπνου, ένα ιερό θέμα για τους Χριστιανούς.