Ένα όνειρο είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όχι, αυτό δεν είχε να κάνει με την θέλησή του να προχωρήσει η μπασκετική εθνική Ισπανίας στο τουρνουά. Αυτονόητο.

Ο Ρούντι ζητούσε να περάσει στη σελίδα της ιστορίας που θα είχε μόνο ένα όνομα: το δικό του. Με τις συμμετοχές σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εχει πλέον ξεπεράσει τα 39 του χρόνια και η πρεμιέρα του στη διεθνή (Ολυμπιακή) σκηνή, το 2004 στην Αθήνα, φαντάζει πολύ μακρινή. Όπως και τα (τότε) 19 του χρόνια.

Κράτησε όμως την υπόσχεσή του, μολονότι η Ισπανία δεν απέφυγε τα …κοφτερά δόντια της Αυστραλίας στην πρεμιέρα στο Pierre-Mauroy της Λίλ. Οι έκτοι Ολυμπιακοί Αγώνες του ως παίκτης έγιναν γεγονός με την είσοδό του στο παρκέ στο πέμπτο λεπτό του πρώτου αγώνα που άνοιξε το ολυμπιακό τουρνουά. «Όποτε έρχομαι εδώ θυμάμαι τον Πάου Γκασόλ και το παιχνίδι του το 2015», είπε την παραμονή. Τώρα, άλλοι θα θυμούνται το δικό του επίτευγμα και ο ίδιος συνεχίζει να ανεβαίνει σκαλιά στην ιστορία.


Εχει τρία μετάλλια, σκόρερ ολκής σε πολλές στιγμές, μετατράπηκε στην πάροδο των χρόνων σε παίκτη με πολλαπλές …χρήσεις και πλέον ξεπέρασε τους Πάου Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Οσκάρ Σμιντ, Αντριου Γκέιτζ, Λουίς Σκόλα.

«Θέλω να με θυμούνται ως έναν παίκτη που έδωσε τα πάντα για αυτή τη φανέλα», επαναλαμβάνει συχνά. Θα είναι, δεν υπάρχει αμφιβολία, γιατί ουδέποτε αρνήθηκε να προσφέρει στη Φούρια Ρόχα. Έχασε μόνο την τελετή έναρξης της Παρασκευής. Το έζησε στο παρελθόν, αλλά εφέτος ήταν δύσκολο, με δεδομένες της αποστάσεις ανάμεσα στο Παρίσι και την έδρα των μπασκετικών μαχών. Συζητήθηκε στα ενδότερα της ομάδας. «Θα το θέλαμε. Προφανώς, δεν μπορεί να γίνει και γνωρίζουμε ότι αυτή η επιθυμία για διάκριση πρέπει να διατηρηθεί για ένα τόσο δύσκολο τουρνουά», δήλωσε λίγο πριν από τον αγώνα. Οι Ισπανοί, όμως, διοργάνωσαν κάτι που έμοιαζε με μίνι πάρτι την παραμονή και έχοντας πρωταγωνιστή τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Η νίκη δεν ήρθε. Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον για τους Ισπανούς σε έναν όντως πολύ δύσκολο και αμφίρροπο όμιλος.

Ο τελευταίος χορός συνεχίζεται. «Είπα στον πατέρα μου ότι μετά το Παρίσι θα αποσυρθώ», λέει. Οι αναφορές όλων των Μέσων στο τι έχει καταφέρει και πώς οδηγεί τις λίστες με τους παίκτες που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς, ασφαλώς και κάνουν τον Ρούντι Φερνάντεθ να χαμογελά.