Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Μια ματιά στη ζωή της Νταϊάνα»: Oι άγνωστες χειρόγραφες επιστολές της πριγκίπισσας

«Μια ματιά στη ζωή της Νταϊάνα»: Oι άγνωστες χειρόγραφες επιστολές της πριγκίπισσας

«Όλοι εδώ ασχολούνται πυρετωδώς με τη διακόσμηση της τελευταίας στιγμής... η μέλλουσα νύφη έχει παραμείνει αρκετά ήρεμη», έγραψε η Νταϊάνα σε μια από τις επιστολές.

Οι επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα προς την πρώην οικονόμο της οικογένειάς της βγαίνουν σε δημοπρασία παρέχοντας μια «εικόνα» της ζωής της πίσω από τις κλειστές πόρτες, συμπεριλαμβανομένων των προετοιμασιών του γάμου της με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και λεπτομέρειες για την σχέση του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ κατά την παιδική τους ηλικία.

«Για την Νταϊάνα, ήταν πάντα εκεί»

Η Violet Collison, με το παρατσούκλι Collie, ήταν η επικεφαλής οικονόμος στο Park House της βασιλικής κατοικίας Sandringham Estate στο Νόρφολκ, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Νταϊάνα. Η Collison ήταν μάρτυρας της γέννησης της Νταϊάνα, καθώς και των αδελφών της, Σάρα, Τζέιν και Καρόλου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sworders, που διαχειρίζεται την πώληση στις 30 Ιουλίου.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βγαίνουν σε δημοπρασία είναι επίσης υπογεγραμμένες οικογενειακές χριστουγεννιάτικες κάρτες και αναμνηστικά από γεγονότα που σχετίζονται με τη ζωή της Νταϊάνα, όπως μια προσωπική πρόσκληση για τον βασιλικό γάμο και ένα εισιτήριο για την κηδεία της πριγκίπισσας

«[Η Collison] ήταν μια σταθερά στη ζωή της Νταϊάνα και παρέμεινε έτσι σε όλη της τη ζωή», δήλωσε την Πέμπτη στο CNN ο Luke Macdonald, επικεφαλής του τμήματος τέχνης και κληρονομιάς της Sworders. «Για την Νταϊάνα, ήταν πάντα εκεί».

Ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση της Collison το 1973, η Νταϊάνα επισκεπτόταν την πρώην οικονόμο της, σύμφωνα με τον Macdonald, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Νταϊάνα «ξεγλιστρούσε» για ένα φλιτζάνι τσάι στο σπίτι της Collison στο Νόρφολκ, όταν βρισκόταν στο Sandringham.

«Ήταν πολύ κοντά», δήλωσε ο Macdonald, προσθέτοντας ότι οι δυο τους αλληλογραφούσαν για τα γενέθλια, τα Χριστούγεννα, ακόμα και πριν από τον γάμο της Νταϊάνα με τον τότε πρίγκιπα Κάρολο.

«Συγκινηθήκαμε πάρα πολύ»

Μια επιστολή με ημερομηνία 8 Ιουλίου 1981 – τρεις εβδομάδες πριν από τον βασιλικό γάμο – ήταν γραμμένη από την ίδια την Νταϊάνα σε χαρτί του παλατιού του Μπάκιγχαμ, ενημερώνοντας την Collison για τις προετοιμασίες πριν από τον γάμο.

«Όλοι εδώ ασχολούνται πυρετωδώς με τη διακόσμηση της τελευταίας στιγμής… η μέλλουσα νύφη έχει παραμείνει αρκετά ήρεμη», έγραψε η Νταϊάνα.

Μια άλλη επιστολή, που γράφτηκε δέκα ημέρες μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι το 1984, ευχαριστεί την Collison για ένα δώρο που έστειλε στο νεογέννητο.

«Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σας να δώσετε ένα τόσο όμορφο δώρο στον Χάρι – συγκινηθήκαμε πάρα πολύ», έγραψε η Νταϊάνα.

Στην ίδια επιστολή, η Νταϊάνα αναφέρει στην Collison τη λατρεία του πρίγκιπα Γουίλιαμ για τον μικρό του αδελφό. «Ο Γουίλιαμ λατρεύει τον μικρό του αδελφό και περνάει όλη την ώρα αγκαλιάζοντας και δίνοντας φιλιά στον Χάρι», έγραψε. «Το οποίο είναι υπέροχο να το παρακολουθείς, αν μας επιτρέπεται να είμαστε κοντά».

Η ιστορία

«Οι επιστολές είναι μια εικόνα της ζωής της Νταϊάνα στο παρασκήνιο, κατά κάποιον τρόπο εκτός του βασιλικού πρωτοκόλλου», δήλωσε ο Macdonald, ο οποίος πιστεύει ότι «το μόνο που πραγματικά επιβεβαιώνουν είναι πόσο ευγενική και αγαπητή και γλυκιά ήταν».

Την ίδια χρονιά, η Νταϊάνα έστειλε στην Collison ένα ακόμη ευχαριστήριο σημείωμα για την αποστολή των χριστουγεννιάτικων δώρων στα αγόρια.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που βγαίνουν σε δημοπρασία είναι επίσης υπογεγραμμένες οικογενειακές χριστουγεννιάτικες κάρτες και αναμνηστικά από γεγονότα που σχετίζονται με τη ζωή της Νταϊάνα, όπως μια προσωπική πρόσκληση για τον βασιλικό γάμο και ένα εισιτήριο για την κηδεία της πριγκίπισσας.

Ενώ ορισμένες από τις επιστολές αναφέρονται με εκτιμώμενη τιμή πώλησης από 800 έως 1.200 λίρες (1.030 έως 1.545 δολάρια), ο Macdonald φαντάζεται ότι το ενδιαφέρον που έχουν προκαλέσει σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πωληθούν για περισσότερα. «Δεν θα με εξέπληττε αν ένα ή δύο από αυτά μπορεί να διπλασιαστούν», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Είναι ολόκληρη η ιστορία ενός ατόμου από την αρχή μέχρι το τέλος».

*Με πληροφορίες από: CNN | Φωτογραφίες: Reuters

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024