Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Γάζα: Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας κατήγγειλε ως «απάνθρωπο και επαίσχυντο» το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλα, στη Γάζα

Τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ της κεντρικής Γάζας, ανακοίνωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας, ενώ ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας και το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς έδωσε τον απολογισμό των νεκρών – μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά – από το πλήγμα στο σχολείο στην Ντέιρ αλ Μπαλάχ, μία από τις πολυπληθέστερες περιοχές με εκτοπισμένες οικογένειες, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 170.

Ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι στοχοθέτησε «ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς μέσα στις εγκαταστάσεις του σχολείου Καντίτζα στην κεντρική Γάζα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχολείο χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον στρατιωτών και ως κρυψώνα όπλων και ο στρατός είχε προειδοποιήσει τους πολίτες πριν από το χτύπημα.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Αλ Ακσα του Ντέιρ αλ Μπαλάχ, ενώ κάποιοι μετέβησαν εκεί πεζή, με αιματοβαμμένα ρούχα.

Σε προηγούμενα ανάλογα χτυπήματα με στόχο πολιτικές υποδομές, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Χαμάς ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τους πολίτες και πως ενεργεί σε πυκνοκατοικημένες συνοικίες χρησιμοποιώντας ως κάλυψη σχολεία και νοσοκομεία, κάτι το οποίο διαψεύδει η οργάνωση.

Ιρλανδία: «Απάνθρωπο και επαίσχυντο» το πλήγμα σε σχολείο

«Απάνθρωπο και επαίσχυντο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, το ισραηλινό πλήγμα στο σχολείο της Γάζας.

Η επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατόμ είναι «μια νέα επίδειξη ωμής, υπερβολικής βίας», τόνισε ο επικεφαλής της κεντρώας κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Η στοχοθέτηση μιας περιοχής που κατοικείται από εκτοπισμένες οικογένειες είναι απάνθρωπη και επαίσχυντη», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι το Ισραήλ συνεχίζει να κάνει χρήση «δυσανάλογης βίας» σε έναν πόλεμο που προκαλεί έναν «απαράδεκτο αριθμό νεκρών και τραυματιών αμάχων, κυρίως παιδιών».

Υπογραμμίζοντας ότι «η αιματοχυσία και τα δεινά πρέπει να σταματήσουν», ο Σάιμον Χάρις επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός, καθώς το Δουβλίνο αναγνώρισε επίσημα την Παλαιστίνη ως κράτος στο τέλος Μαΐου, μαζί με τη Μαδρίτη και το Όσλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Πώς η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την έλλειψη προσιτής στέγης για νέους

Η στεγαστική κρίση που πλήττει τους νέους γίνεται «εργαλείο» στα χέρια λαϊκιστών ηγετών. Υπόσχονται λύσεις, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να ενοχοποιούν τους μετανάστες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου 2024