Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σαμποτάζ: Επτά στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται σήμερα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Σαμποτάζ: Επτά στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας θα κινούνται σήμερα

Μέσες καθυστερήσεις μίας έως δύο ωρών σε βόρειο, δυτικό και νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της Γαλλίας ανακοίνωσε η SNCF

Επτά στα 10 τρένα υψηλής ταχύτητας, κατά μέσο όρο, θα κινούνται σήμερα στη Γαλλία στον βόρειο, τον δυτικό και τον νοτιοδυτικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF, μία ημέρα μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν κατά του σιδηροδρομικού δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας (TGV) πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η SNCF ενημερώνει το κοινό ότι ο βόρειος άξονας του σιδηροδρομικού δικτύου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων προέβλεψε επίσης μέσες καθυστερήσεις μίας ως δύο ωρών στους τρεις αυτούς σιδηροδρομικούς άξονες, σημειώνοντας επίσης ότι η κυκλοφορία «στον βόρειο άξονα» εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Χθες, η Eurostar είχε ακυρώσει το 25% των δρομολογίων της, ενώ όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας με προορισμό και προέλευση το Παρίσι εκτρέπονταν από την κλασική γραμμή και ως εκ τούτου κυκλοφορούσαν με μειωμένη ταχύτητα.

Κούρσα ταξί 1.000 ευρώ για Παρίσι

Ο Κόλινς Ονιεούκου από το Λάγος της Νιγηρίας αναγκάστηκε να πληρώσει 1.200 ευρώ σε ταξί για να μεταβεί ο ίδιος και η οικογένειά του από το Μπορντό στο Παρίσι, μια απόσταση 600 χλμ., καθώς το δρομολόγιο με τρένο της τετραμελούς οικογένειας του είχε ακυρωθεί μετά το σαμποτάζ.

«Αρχικά οι υπάλληλοι στον σταθμό του Μπορντό δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και δεν μπορούσαν να μας πουν πότε θα επέστρεφαν τα τρένα», ανέφερε ο Ονιεούκου στο BBC. «Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Προσπαθούσαμε να πάρουμε απαντήσεις αλλά κανείς δεν φαινόταν να ξέρει τι συνέβαινε. Στη συνέχεια διαβάσαμε από τις ειδήσεις ότι υπάρχει κάποιο είδος προβλήματος στους σιδηροδρόμους».

«Το δρομολόγιό μας ακυρώθηκε μαζί με όλα τα άλλα προς Παρίσι και το προσωπικό δεν ήξερε πότε θα λειτουργούσε ξανά η γραμμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο 49χρονος συνέχισε λέγοντας ότι η σύζυγός του και τα δύο τους κορίτσια ηλικίας 12 και 15 ετών σχεδίαζαν να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης εδώ και τρία χρόνια.

«Πληρώσαμε πολλά χρήματα στο ταξί αλλά τα παιδιά μου θέλουν να δουν την τελετή έναρξης, οπότε αναγκάστηκα να το κάνω», συμπλήρωσε. «Περιμέναμε τόσο καιρό με ανυπομονησία, ήταν μεγάλη απογοήτευση σήμερα το πρωί, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς».

(Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Εγκατέλειψε η Κορακάκη, εκτός τελικού η Μόσχη

Η Άννα Κορακάκη δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, ενώ η Χριστίνα Μόσχη κατετάγη 29, με τις δύο αθλήτριες να μένουν εκτός τελικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024