Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθέωση για την ομάδα της Παλαιστίνης - Γιουχάρισμα για το Ισραήλ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποθέωση για την ομάδα της Παλαιστίνης – Γιουχάρισμα για το Ισραήλ

Αποθεωτική υποδοχή γνώρισε η ομάδα της Παλαιστίνης κατά την πλεύση της, στην παρουσίαση των αντιπροσωπειών των χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες.

Υπό την σκιά του πολέμου στην Γάζα και με καμία ελπίδα για Ολυμπιακή Εκεχειρία, όσο τουλάχιστον διαρκούν οι αγώνες, η Παλαιστινιακή και η Ισραηλινή αποστολή έζησαν βίους αντίθετους κατά την πλεύση τους στον Σηκουάνα. Όλα αυτά την ώρα που τα πιο μετριοπαθή σενάρια για τους νεκρούς Παλαιστινίους επιβεβαιώνονται.

Η Παλαιστινιακή αποστολή με το χαμόγελο στα πρόσωπά τους, διέσχισε με σκάφος τον Σηκουάνα, έχοντας ως  σημαιοφόρους τους Βαλερί Ταραζί από τη Γάζα και Γουασίμ Αμπού Σαλ από τη Ραμάλα,  ενώ η Ισραηλινή αποστολή αντιμετώπισε γιουχάρισμα. Κάτι πολύ σπάνιο για Ολυμπιακούς Αγώνες.

Περίπου 400 Παλαιστίνιοι αθλητές έχουν σκοτωθεί και η καταστροφή των αθλητικών εγκαταστάσεων επιδεινώνει τη δυσχερή θέση των αθλητών που βρίσκονται ήδη υπό σοβαρούς περιορισμούς

Τον Ιανουάριο, η Ναγκάμ Αμπού Σάμρα, πρωταθλήτρια του καράτε που επρόκειτο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, πέθανε σε νοσοκομείο της Αιγύπτου αφού υπέκυψε στα τραύματά της. Είχε τραυματιστεί σοβαρά από ισραηλινή επίθεση που της προκάλεσε τραύματα στο κεφάλι και οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ενός της ποδιού.

Τι ζήτησε η Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Η Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε τη Δευτέρα ότι έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ ζητώντας του να απαγορεύσει το Ισραήλ, επικαλούμενη τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα ως παραβίαση της ολυμπιακής εκεχειρίας.

Στην επιστολή «τονίζεται ότι οι Παλαιστίνιοι αθλητές, ιδιαίτερα εκείνοι στη Γάζα, στερούνται ασφαλούς διέλευσης και έχουν υποφέρει σημαντικά λόγω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων . Περίπου 400 Παλαιστίνιοι αθλητές έχουν σκοτωθεί και η καταστροφή των αθλητικών εγκαταστάσεων επιδεινώνει τη δυσχερή θέση των αθλητών που βρίσκονται ήδη υπό σοβαρούς περιορισμούς».

Οι περισσότερες νεκρές αθλήτριες και αθλητές, εκπροσωπούσαν το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Παλαιστίνη και όλο τον κόσμο.

Το σκάφος που μεταφέρει την Ολυμπιακή αποστολή του Ισραήλ έκανε την είσοδό του με γιουχάρισμα

Η βάρκα που μεταφέρει την Ολυμπιακή αποστολή του Ισραήλ έκανε την είσοδό της στον ποταμό Σηκουάνα κατά την τελετή έναρξης στο Παρίσι υπό έντονο γιουχάρισμα τόσο στην fan zone, όσο και από τους θεατές που παρευρίσκονταν στην τελετή στον Σηκουάνα.

Υπό τη σκιά του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με αυξημένο επίπεδο απειλών κατά της ισραηλινής αποστολής, 88 αθλητές θα αγωνιστούν σε 15 διαφορετικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024