Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Ψάχνει τρόπο να καλύψει την «τρύπα» των 9 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

Γερμανία: Ψάχνει τρόπο να καλύψει την «τρύπα» των 9 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2025

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία ενέκρινε ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025 όμως ορισμένοι το αμφισβητούν

Η κυβέρνηση συνασπισμού στη Γερμανία υπολείπεται έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, καθώς αναμένει το αποτέλεσμα της επανεξέτασης ορισμένων προτεινόμενων μέτρων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούμε να έχουμε μια πρόκληση της τάξης των 8 έως 9 δισεκατομμυρίων ευρώ- η καγκελαρία έχει επίσης δημοσιοποιήσει προτάσεις για το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ στο ARD. «Έχω ξεκινήσει έναν ανεξάρτητο έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου θα αξιολογηθούν προσεκτικά», πρόσθεσε.

Το σχέδιο προϋπολογισμού, τα δάνεια και το χρέος

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας ενέκρινε ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2025, αλλά ορισμένα από τα σχέδιά του έχουν αμφισβητηθεί. Η πρόταση να δοθούν στις κρατικές εταιρείες Deutsche Bahn AG και Autobahn GmbH χρήματα με τη μορφή δανείων, τα οποία δεν θα εμπίπτουν στο λεγόμενο φρένο χρέους, αμφισβητήθηκε από τον συνταγματολόγο Χάνο Κούμπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Tagesspiegel.

Ο Λίντνερ δήλωσε στο ARD ότι οι προτάσεις πρέπει να εξεταστούν από την άποψη του συνταγματικού δικαίου, αλλά και από την άποψη του κατά πόσον έχουν οικονομικό νόημα.

Πρέπει να αξιολογηθεί «πολύ προσεκτικά» κατά πόσον η αντικατάσταση μιας κρατικής επιχορήγησης με δάνειο, για το οποίο πρέπει να καταβληθούν τόκοι, είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, είπε. Το πρόσθετο χρέος για την Deutsche Bahn θα μπορούσε να επιδεινώσει την πιστοληπτική ικανότητα του εθνικού σιδηροδρόμου.

Εάν το αποτέλεσμα του ελέγχου είναι αρνητικό, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα πρέπει να συζητήσει εναλλακτικές λύσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, δήλωσε ο Λίντνερ. Ωστόσο, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η παράκαμψη του φρένου για το χρέος με αυτόν τον τρόπο είναι αδύνατη, είπε.

«Δεν έχουμε καμία κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Λίντνερ στη συνέντευξη. «Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία εγκαθιδρύει μια νέα, μόνιμη πραγματικότητα».

Ο Λίντνερ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δεν θα λάβει πρόσθετα χρήματα πέραν του ειδικού ταμείου των 100 δισ. ευρώ που προορίζεται για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων στη Γερμανία.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σερβία – ΗΠΑ 84-110: Την ισοπέδωσαν (vid)

ΟΙ ΗΠΑ διέλυσαν τη Σερβία και ξεκίνησαν με επιβλητικό τρόπο το Ολυμπιακό Τουρνουά - Τρομερός ο ΛεΜπρόν με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024