Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε ο 56χρονος συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε σοβαρά στον Έβρο, όταν δέχθηκε πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά, το περασμένο Σάββατο (20/07), ενώ ήταν σε εξέλιξη απόπειρα παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, ο 56χρονος βγήκε σήμερα (Κυριακή 28/07) από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου χρειάστηκε να νοσηλευτεί για συνολικά εννέα ημέρες μετά τη σφαίρα που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον της ομάδας συνοριοφυλάκων που περιπολούσαν στην περιοχή.

Αφότου ο 56χρονος τραυματίας έφτασε στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του από την έντονη αιμορραγία. Θυμίζεται ότι η σφαίρα είχε καρφωθεί στην κοιλιακή χώρα, και πιο συγκεκριμένα είχε πλήξει το λεπτό έντερο και την σπλήνα του.

«Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ που με έσωσες» – Το ευχαριστώ στον χειρουργό μόλις τον αντίκρισε

Η σφαίρα πάντως παραμένει στο σώμα του 56χρονου, καθώς οι γιατροί έκριναν ότι δεν έπρεπε να προχωρήσουν την αφαίρεσή της – είτε γιατί αν την αφαιρούσαν θα μπορούσαν να υπάρξουν επιπλοκές και να δημιουργηθεί νέος κίνδυνος για την υγεία του, είτε διότι θεώρησαν αναγκαίο πρώτα να αναρρώσει πλήρως ο οργανισμός του, ώστε να γίνει η αφαίρεσή της σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Τρεις οι πυροβολισμοί – «Γλίτωσε για δύο χιλιοστά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοριοφύλακας είχε δεχθεί τρεις πυροβολισμούς. Οι συνάδελφοί του αντέδρασαν ψύχραιμα και άμεσα ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ. Αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Γιατροί που χειρούργησαν τον συνοριοφύλακα δήλωσαν ότι στάθηκε τυχερός διότι αν η σφαίρα πήγαινε 2 χιλιοστά πιο κάτω, η κατάσταση θα ήταν δυσκολότερη, γιατί πιθανότατα θα έχανε και το λεπτό του έντερο.

Τα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε ο 56χρονος στον γιατρό που τον χειρούργησε μόλις άνοιξε τα μάτια του ήταν τα εξής: «Σε ευχαριστώ πολύ γιατρέ που με έσωσες! Ευχαριστώ πολύ τον Θεό! Νιώθω δυνατός!».

Ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυρά στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, κατάγεται από την εν λόγω κωμόπολη και μάλιστα είναι από τους πρώτους συνοριοφύλακες που προσέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο και ιδιαίτερα έμπειρος.

ΕΔΕ για το επεισόδιο

Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες για την ταυτοποίηση του ατόμου που δεν δίστασε να πυροβολήσει προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του που δεν ήταν άλλος από το να ολοκληρώσει τη μεταφορά των μεταναστών. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν τις τουρκικές για το περιστατικό προκειμένου να γίνουν έρευνες στη συγκεκριμένη περιοχή για να εντοπιστεί και να εξαρθρωθεί το κύκλωμα των διακινητών που δραστηριοποιείται εκεί.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για να εξεταστούν οι συνθήκες του επεισοδίου και του σοβαρού τραυματισμού, πώς συνέβη και φυσικά εάν τηρήθηκαν και εφαρμόστηκαν από τον τραυματία και τους άλλους συναδέρφους του, όσα προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Παραμένει άγνωστο εάν ο έμπειρος συνοριοφύλακας έδωσε κατάθεση σε συναδέρφους του αστυνομικούς για τα περιστατικά του τραυματισμού του.