«Την έβλεπα να στριφογυρνάει, να πνίγεται, το ένστικτό μου έλεγε ότι δεν έχουμε χρόνο, έβγαλα τα παπούτσια μου και βούτηξα». Με αυτά τα λόγια η αμερικανίδα τουρίστρια Κόκο Γκοζλάν περιγράφει πώς έσωσε την – τυχερή μέσα στην ατυχία της – γατούλα στο λιμάνι των Σπετσών.

Η Spetsy απολαμβάνει πλέον τη θαλπωρή και την αγάπη της νέας της οικογένειας που την υιοθέτησε και την πήρε μαζί της στην Αμερική.

Το γατάκι έχει γίνει ήδη viral. Ο λογαριασμός της Spetsy στο Instagram, που έφτιαξε η Κόκο για να μοιραστεί την περιπέτειά της, έχει ήδη ξεπεράσει τους 30.000 διαδικτυακούς φίλους.

«Ξαφνικά άρχισε να κλαίει και γραπώθηκε πάνω μου. Δεν ξέρω… Κάτι ένιωσα… Γύρισα στον φίλο μου και του είπα ‘έχουμε γάτα’»

«Πρόσεξα κάτι στο νερό και νόμιζα ότι ήταν ψάρι ή κάτι τέτοιο» λέει η Κόκο μιλώντας στον ΑΝΤ1 καθώς ανακαλεί στη μνήμη της τα γεγονότα. «Πλησίασα και κατάλαβα ότι ήταν γάτα. Στριφογυρνούσε, πνιγόταν, ήταν φρικτό, δεν είχαμε χρόνο, θα πέθαινε» προσθέτει έχοντας την Spetsy στην αγκαλιά της.

Η απόφαση της υιοθεσίας ήταν μονόδρομος

Όσο για την απόφασή της να υιοθετήσει τη Spetsy είχε να κάνει με αυτό που ένιωσε όταν την κρατούσε αγκαλιά.

«Όταν την πήγαμε στον κτηνίατρο, δεν ανταποκρινόταν. Την είχα στην αγκαλιά μου κι απλώς καθόταν εκεί. Δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρει και, ξαφνικά, άρχισε να κλαίει και γραπώθηκε πάνω μου. Δεν ξέρω… Κάτι ένιωσα… Γύρισα στον φίλο μου και του είπα ‘έχουμε γάτα’».

Η Κόκο δεν παρέλειψε να προτρέψει τον κόσμο να υιοθετεί και να μην αγοράζει κατοικίδια. «Θα σας το ανταποδώσουν περισσότερο από κάθε τι. Είναι μικροσκοπική [η Spetsy] αλλά έχει τόση αγάπη!».

«Γιατί κανείς δεν βουτάει;»

Το περιστατικό με τη μικρή γατούλα συνέβη την περασμένη Δευτέρα στο λιμάνι των Σπετσών, εξ ου και το όνομα που της έδωσε η Κόκο. Η Spetsy παρέμεινε για πολλή ώρα στο νερό χωρίς κανείς να επιχειρεί να τη σώσει.

Η Κόκο περνάει από το σημείο, κοντοστέκεται, συνειδητοποιεί ότι πρόκειται για γατάκι και ρωτάει γιατί κανείς δεν βουτάει να το σώσει. Στη συνέχεια λέει «μπορώ να βουτήξω; Αφού δεν έχει πλοία», ελέγχει και πέφτει στο νερό.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Αίσια και γλυκιά.