Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27/07) στην Πτολεμαΐδα, όταν ένας 16χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή που οδηγούσε ένας άλλος ανήλικος.

Η μοιραία βόλτα με τη μηχανή

Το θανατηφόρο τροχαίο με μηχανή έγινε στον επαρχιακό δρόμο Πτολεμαΐδας-Ασβεστόπετρας, όταν ο ανήλικος οδηγός -ηλικίας 17 ετών- έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε σε χαντάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-ptolemeos.gr, από το σοβαρό τροχαίο τραυματίστηκε σοβαρά ο 17χρονος οδηγός. Δυστυχώς, ο 16χρονος συνεπιβάτης της μηχανής άφησε την τελευταία του πνοή στη άσφαλτο μετά τη σφοδρή πρόσκρουση στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφορό του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες. Ο 16χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ο ανήλικος οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται δίνοντας «μάχη» για τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το φρικτό τροχαίο παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η μηχανή φέρεται να ανήκε σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο έδωσε το δίκυκλο όχημα στα ανήλικα παιδιά για να κάνουν μια βόλτα στην περιοχή, ώσπου συνέβη το μοιραίο.

Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαΐδας.

Αύριο το τελευταίο «αντίο» στον 16χρονο

Αύριο θα τελεστεί η κηδεία του αδικοχαμένου Γιώργου, του παιδιού που επέβαινε στη μηχανή που έμελλε να του στοιχίσει τη ζωή, όταν ξέφυγε της πορείας της και κατέληξε σε χαντάκι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.