Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Πολίτης βρήκε ανήλικο με αυτισμό που είχε εξαφανιστεί

Θεσσαλονίκη: Πολίτης βρήκε ανήλικο με αυτισμό που είχε εξαφανιστεί

Το παιδί βρίσκεται ήδη με την οικογένειά του.

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ενός ανήλικου αγοριού με αυτισμό, από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το παιδί εντοπίστηκε μέσα σε αστικό λεωφορείο, ενώ βρίσκεται ήδη με την οικογένεια του.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες το Κέντρο για τις Εξαφανίσεις Ανηλίκων και Ενηλίκων του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», ο οποίος επικοινώνησε με την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του παιδιού ώστε να ξεκινήσει η αναζήτησή του.

Παράλληλα, κινητοποιήθηκε η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» του Οργανισμού και συνεργαζόμενες εθελοντικές ομάδες, ώστε με τη συνδρομή ψυχολόγου, να βρεθούν δίπλα στην οικογένεια και να προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη. Επίσης, ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του εθνικού συντονιστικού προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών, «AMBER ALERT».

Τελικά, ένας ευαισθητοποιημένος πολίτης, παρατήρησε ότι το παιδί ήταν μόνο του μέσα στο λεωφορείο και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, η οποία ήταν ήδη ενήμερη για την εξαφάνιση και έκανε αναζητήσεις.

«Ανεκτίμητη η συμβολή των πολιτών» λέει το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού σε ανακοίνωσή του τονίζει για μια ακόμη φορά, την ανεκτίμητη σημασία της συμβολής των πολιτών στην προστασία και στην ασφάλεια των παιδιών. Θυμίζει πως όταν οι πολίτες παρατηρούν και αναφέρουν άμεσα περιστατικά που αφορούν παιδιά σε κίνδυνο, όπως ένα παιδί που βρίσκεται μόνο του ή σε κατάσταση ανάγκης, γίνονται οι ήρωες της καθημερινότητας που μπορούν να αλλάξουν την πορεία μιας ζωής.

«Η άμεση ενημέρωση των αρχών επιτρέπει τη γρήγορη αντίδραση και τη συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προσφέροντας την αναγκαία βοήθεια και προστασία. Η επαγρύπνηση και η ευαισθησία των πολιτών μπορούν να σώσουν ζωές, να επαναφέρουν την ηρεμία σε μια οικογένεια και να αναδείξουν τη δύναμη της κοινωνικής αλληλεγγύης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις οι πολίτες καλούνται να ενημερώνουν αμέσως τις αρχές ή Το Χαμόγελο του Παιδιού όλο το 24ωρο ή την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000. Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, οι πολίτες μπορούν να έχουν ζωντανή ενημέρωση για εξαφανισμένα παιδιά και να συνεισφέρουν ενεργά στην αναζήτησή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Γιάρεμτσουκ για τον Ολυμπιακό (vids)

«Κλείδωσε» η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024