Από το Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων και από τον Αρχαιολογικό χώρο  Μαντινείας μέχρι τον Προϊστορικό οικισμό Μύρινας Λήμνου, η πέμπτη εβδομάδα του πολυσυλλεκτικού προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» φέρνει επτά ξεχωριστές εκδηλώσεις από τις 29 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου.

Με κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης, το κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει νέες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, παραγωγές μουσικού θέατρου, παραστάσεις / δράσεις για παιδικά και εφήβους και χορό σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ζάκυνθο, Βόλο, Αρκαδία, Λήμνο, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία και Λάρισα.

Prometheus 2024

Το πρόγραμμα της πέμπτης εβδομάδας περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις

Στις 30 και 31 Ιουλίου, παρουσιάζονται η μουσική παράσταση Η φυλλάδα του γαδάρου, σε μουσική των Ναταλίας Κωτσάνη και Τάσου Κοφοδήμος στο Μουσείο Ζακύνθου, καθώς και η παράσταση μουσικού θεάτρου Ο Αρίστος και ο Φάνης με την Ορχήστρα και Χορωδία ΙΩΝΙΑ στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος στον Βόλο.

Στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου, η θεατρική παράσταση Et in Arcadia ego / Ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία, σε κείμενο και δραματουργία Γρηγόρη Λιακόπουλου και σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, κάνει πρεμιέρα στον Αρχαιολογικό χώρο  Μαντινείας και η παράσταση για παιδιά και εφήβους Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Παλάντζ, παρουσιάζεται στον Προϊστορικό οικισμό Μύρινας Λήμνου.

Η φυλλάδα του γαδάρου

Στις 1 και 2  Αυγούστου, η πρωτότυπη θεατρική περφόρμανς Η ανάκριση, σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου, έρχεται στο Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων.  Στις 2 και 3 Αυγούστου, η παράσταση σύγχρονου χορού PROMETHEUS 2024 (unbound bodies), σε σύλληψη και χορογραφία Σπύρου Κουβαρά, θα κάνει πρεμιέρα στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας.

Τέλος, στις 4 και 5 Αυγούστου, η θεατρική παράσταση Τι ομάδα είσαι ρε; σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων: 29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2024

30, 31 Ιουλίου 2024

Μουσική
Η φυλλάδα του γαδάρου
Μουσείο Ζακύνθου

Μουσικό θέατρο
Ο Αρίστος και ο Φάνης
Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, Βόλος

31 Ιουλίου, 1 Αυγούστου 2024

Θέατρο
Et in Arcadia ego / Ήμουν κι εγώ στην Αρκαδία
Αρχαιολογικός χώρος Μαντινείας, Αρκαδία

Παράσταση / Δράση για παιδιά και εφήβους
Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών
Προϊστορικός οικισμός Μύρινας Λήμνου

Η ανάκριση

1, 2 Αυγούστου 2024

Θέατρο
Η ανάκριση
Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων

2, 3 Αυγούστου 2024

Χορός
PROMETHEUS 2024 (unbound bodies)
Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας

Τι ομάδα είσαι ρε

4, 5 Αυγούστου 2024

Θέατρο
Τι ομάδα είσαι ρε;
Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ, ενώ οι προκρατήσεις θέσεων γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του θεσμού: www.allofgreeceoneculture.gr