Η ψαλίδα στα μαλλιά δεν κάνει διακρίσεις όποιος κι αν είναι ο τύπος, η υφή, το μήκος ή η ποιότητα της τρίχας σας. Τι την προκαλεί, όμως, και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε; Κάναμε την έρευνά μας και σας παρουσιάζουμε τους 5 βασικότερους λόγους που η ψαλίδα κάνει την εμφάνισή της στα μαλλιά σας, καθώς και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτήν οριστικά.

#1 Λούζεστε συχνά

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να είναι επιζήμιο για τα μαλλιά σας γιατί το τριχωτό του κεφαλιού «απογυμνώνεται» από τα φυσικά του έλαια κι έτσι τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά και άρα επιρρεπή στην ψαλίδα και το σπάσιμο. Δοκιμάστε να λούζεστε μία φορά λιγότερο την εβδομάδα και σιγά σιγά θα δείτε διαφορά και στις άκρες των μαλλιών σας.

#2 Βουρτσίζετε πολύ τα μαλλιά σας

Το «επιθετικό» βούρτσισμα και ο αγώνας για να ξεμπερδέψετε τους κόμπους από τα μαλλιά σας, μάλλον δε θα σας βγει σε καλό -σπάτε την τρίχα, την κάνετε πιο ευαίσθητη και άρα πιο επιρρεπή στην ψαλίδα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια χτένα με φαρδιά δόντια για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα βρεγμένα. Και μην ξεχνάτε: όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, να ξεκινάτε πάντα από κάτω προς τα πάνω.

View this post on Instagram

A post shared by DJERF AVENUE (@djerfavenue)

#3 Στεγνώνετε και τρίβετε τα μαλλιά με την πετσέτα

Μόλις βγείτε από το ντους, μία από τις πρώτες κινήσεις που κάνετε είναι να σκουπίσετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα. Αν συνηθίζετε να τα τρίβετε έντονα, είναι βέβαιο πως ταλαιπωρείτε την τρίχα και πως η τυχόν ψαλίδα που υπάρχει στις άκρες επιδεινώνεται. Αντ’ αυτού, σκουπίστε τα μαλλιά σας απαλά και ταμποναριστά για να πάρετε την υπερβολική υγρασία πριν προχωρήσετε στο στέγνωμα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία πετσέτα με μικροΐνες που είναι μαλακή και ιδιαίτερα απορροφητική.

#4 Χρησιμοποιείτε πολλή θερμότητα κατά το styling

Ας μη γελιόμαστε: σίγουρα δε γίνετε να μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά πιστολάκι ή κάποιο εργαλείο για μπούκλες ή για ίσιωμα. Μπορείτε, όμως, να τα περιορίσετε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά στο 100% ή έστω στο 50% και συνεχίστε με ένα πιστολάκι -έτσι δε θα χρησιμοποιήσετε πολλή θερμότητα για να τα στεγνώσετε. Φυσικά, μην παραλείπετε να εφαρμόζετε πρώτα στα μαλλιά σας ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν για να προστατέψετε την τρίχα από τη θερμότητα και να μη δημιουργηθεί ψαλίδα.

#5 Η χημική επεξεργασία έχει «βλάψει» την τρίχα

Είτε βάφετε τα μαλλιά σας είτε κάνετε θεραπείες κερατίνης ή περμανάντ, η χημική επεξεργασία βλάπτει την τρίχα. Επειδή, όμως, και αυτά δεν μπορείτε να τα «κόψετε» για πάντα, προσπαθήστε να τα περιορίσετε -δηλαδή δε χρειάζεται να τρέχετε κατευθείαν στο κομμωτήριο με το που βγαίνει λίγο η ρίζα. Επίσης, φροντίστε να εφαρμόζετε μια ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα, για να αποφύγετε το σπάσιμο της τρίχας και την ψαλίδα. Πολύ σημαντικό είναι, όμως, να αποφύγετε και τα προϊόντα μαλλιών που περιέχουν οινόπνευμα, τα οποία θα «στεγνώσουν» και θα ξηράνουν τα ήδη εύθραυστα μαλλιά σας.

Πώς θα την αντιμετωπίσετε

Εάν τα μαλλιά σας εκπέμπουν “SOS”, αλλά ο κομμωτής σας λείπει σε διακοπές, μέχρι να επισκεφθείτε το κομμωτήριο για το καθιερωμένο σας τριμάρισμα, μπορείτε να δοκιμάσετε το τριμάρισμα στο σπίτι όπως συμβουλεύει η celebrity hairstylist, Sunnie Brook. Όπως λέει στο σχετικό βίντεο, όταν τριμάρετε την ψαλίδα είναι σημαντικό να δουλεύετε σε στεγνά μαλλιά, για να μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνεται το σχήμα τους όταν είναι στεγνά. Μόλις τελειώσετε, ψεκάστε τα μαλλιά σας με μια ενυδατική λακ ή ένα ενυδατικό mist.


Πηγή: Grace