Όλες αναρωτιούνται γιατί το bob haircut είναι στη μόδα τόσο πολύ καιρό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου κουρέματος είναι ότι υπάρχει μια εκδοχή για κάθε τύπο και υφή μαλλιών, οπότε εάν βρείτε εκείνο το στιλ που σας ταιριάζει απόλυτα, δε θα χρειαστείτε καν πολύ styling. Επίσης, το bob haircut έχει πάρει την έγκριση των celebrities που η μία μετά την άλλη ενδίδουν σε αυτό -Hailey Bieber, Lily Collins, Jennifer Aniston, Sydney Sweeney, Ayo Edibiri είναι μερικές από τις διασημότητες που έκοψαν τα μαλλιά τους καρέ.

Ο celebrity hairstylist, George Northwood, μίλησε στο Net-a-porter και αποκάλυψε ποιο είναι το σωστό bob κούρεμα για κάθε τύπο μαλλιών, ενώ ταυτόχρονα μοιράστηκε και τα πολύτιμα styling tips του για να είστε πάντα στην τρίχα!

Με διακριτικό φιλάρισμα

Εάν σας αρέσει το φιλάρισμα και τα επιμελώς ατημέλητα hairstyles, αυτό το στιλ bob κουρέματος είναι ιδανικό για εσάς. Έχει το τέλειο μήκος για να μπορείτε να πιάσετε τα μαλλιά σας  αλογοουρά, ενώ είναι και τόσο κοντό ώστε να μη σας ενοχλεί όταν ιδρώνετε το καλοκαίρι με τον καύσωνα. Το γνωστό “choppy bob” έχει διακριτικό φιλάρισμα για να χαρίζει κίνηση στα μαλλιά -εμπνευστείτε από τις Cate Blanchett, Greta Lee και Gigi Hadid που έχουν το συγκεκριμένο κούρεμα. Αν έχετε φυσικά σπαστά ή σγουρά, μέτρια προς πυκνά μαλλιά, το “choppy bob” είναι κατάλληλο για εσάς. Όσον αφορά το styling, ένα σπρέι για όγκο και υφή (texturizing spray) ή ένα surf spray είναι το μόνο που χρειάζεστε. Απλώστε το στα μαλλιά σας δουλεύοντάς το με τα δάχτυλά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Σε ένα μήκος

Το “blunt bob”, όπου τα μαλλιά έχουν ένα μήκος, είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90. Θα το δείτε στις Lily Collins, Ayo Edibiri, Jennifer Aniston και Christy Turlington, που το έχουν απογειώσει στις εμφανίσεις τους. Είναι ιδανικό για εσάς που έχετε λεπτή τρίχα, αλλά μπορείτε να το υιοθετήσετε ακόμη κι εσείς που έχετε πιο πυκνά μαλλιά – ο κομμωτής σας ίσως επιλέξει απλά να ελαφρύνει τον όγκο τους- και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι κολακευτικό. Σχετικά με το styling, ο George Northwood προτείνει να εφαρμόσετε μια κρέμα μαλλιών και να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, ανεξάρτητα από την υφή τους. Εάν τα μαλλιά σας είναι φυσικά ίσια, δημιουργήστε χαλαρούς κυματισμούς χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για μπούκλες ή γυρίστε τις άκρες προς τα έξω με τη βοήθεια ενός εργαλείου για ίσιωμα μαλλιών.

Με όγκο

Είτε το ονομάσετε “baroque bob” είτε “bouncy bob” είτε “Old Hollywood bob”, το κλειδί για αυτήν την εκδοχή του bob κουρέματος έχει να κάνει με τον όγκο και πολλές φορές θα το δείτε με χωρίστρα στο πλάι (σκεφτείτε τη Zendaya, την Penélope Cruz, τη Sydney Sweeney και τη Naomi Watts). Είναι υπέροχο για εσάς που έχετε πυκνά, σγουρά ή σπαστά μαλλιά, επειδή τα αναδεικνύει περισσότερο, όπως εξηγεί ο George Northwood. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας σε όλα τα μαλλιά ένα σπρέι ή λοσιόν για όγκο. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι και μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστά ρόλεϊ ή κάποιο εργαλείο για μπούκλες για να δημιουργήσετε χαλαρούς κυματισμούς και να δώσετε όγκο στα μαλλιά. Ολοκληρώστε με μια ενυδατική κρέμα ή έλαιο μαλλιών που θα εφαρμόσετε στα μήκη και είστε έτοιμες!