Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιό: Νιώθετε άβολα με το μαγιό σας; - 7 tips για να καταπολεμήσετε το «bathing suit anxiety»

Μαγιό: Νιώθετε άβολα με το μαγιό σας; – 7 tips για να καταπολεμήσετε το «bathing suit anxiety»

Όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε το στρες που μπορεί να νιώθετε κάθε φορά που βάζετε μαγιό.

Είναι καλοκαίρι, ετοιμάζεστε να πάτε στην παραλία, φοράτε το μαγιό σας και φτάνετε στον προορισμό σας. Νιώθετε, ωστόσο, ότι κάτι δεν πάει καλά και αρχίζετε να αισθάνεστε άβολα. Πιθανότατα να έχετε “bathing suit anxiety”, δηλαδή το στρες που προκαλείται κάθε φορά που βάζετε το μαγιό σας.

Το “bathing suit anxiety”, όμως, είναι κάτι περισσότερο από το να μην νιώθετε αυτοπεποίθηση μέσα στο μπικίνι σας. Ο τρόπος που βλέπουμε το σώμα μας μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας και η ανάπτυξη μιας θετικής σχέσης με το σώμα μας είναι σημαντική για την ψυχική υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εξαιρεθούν από δραστηριότητες όταν δεν αισθάνονται καλά με την εμφάνισή τους, ενώ το 17% των γυναικών ισχυρίζονται ότι δε θα πάνε καν σε συνέντευξη για δουλειά αν δεν αισθάνονται καλά με την εμφάνισή τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να έχετε υπόψη σας πως όπως κι αν είναι το σώμα σας πρέπει να το αποδεχθείτε. Το να κάνετε είδη γυμναστικής που δε σας αρέσουν ή να δοκιμάζετε εξαντλητικές δίαιτες δεν είναι ο δρόμος για να αγαπήσετε περισσότερο το σώμα σας. Κι αν θέλετε λίγη βοήθεια, απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

#1 Γίνετε ένα με το σώμα σας

Το σώμα μας κάνει καταπληκτικά πράγματα για εμάς. Μας επιτρέπει να κινούμαστε, να αναπνέουμε, να τρεφόμαστε και να απολαμβάνουμε ό,τι κάνουμε, αλλά αυτά συχνά τα θεωρούμε δεδομένα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να συνδεθείτε με το σώμα σας και να το εκτιμήσετε έτσι περισσότερο. Ένας τρόπος είναι μέσω της αναπνοής. Η αναπνοή είναι κάτι που κάνουμε υποσυνείδητα, αλλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε μέρα για να παρατηρήσετε πώς η αναπνοή κινείται μέσα στο σώμα σας θα κατανοήσετε περαιτέρω τα συναισθήματά σας και θα ενισχύσετε τη σύνδεση μυαλού-σώματος.

#2 Αλλάξτε τη νοοτροπία σας

Μην ενστερνίζεστε άλλο θεωρίες, νοοτροπίες και προκαταλήψεις που δεν σας ταιριάζουν, για μπορέσετε να αλλάξετε πραγματικά το σενάριο. Άλλωστε, αυτή η αλλαγή θέτει τις βάσεις για το πώς βιώνουμε τη ζωή και τι μπορούμε να πετύχουμε. Σημειώστε τα καθημερινά μοτίβα σκέψης σας. Τη στιγμή που μιλάτε αρνητικά για τον εαυτό σας για το πώς φαίνεται το σώμα σας, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με πιο θετικά σχόλια, όπως «είμαι κάτι περισσότερο από την εμφάνισή μου, το βάρος και το σχήμα του σώματός μου» ή «Η αξία μου δεν εξαρτάται από το πώς φαίνομαι ή πόσα κιλά είμαι». Έχετε έτοιμη μια λίστα με θετικά affirmations για κάθε φορά που δε νιώθετε καλά με την εμφάνισή σας.

#3 Κρατήστε τις υποσχέσεις που δίνετε στον εαυτό σας

Όταν κάνετε όσα έχετε υποσχεθεί στον εαυτό σας, επιβεβαιώνετε την αξία και την αυτοεκτίμησή σας και δείχνετε στον εαυτό σας για τι είστε ικανές. Ανεξάρτητα από την υπόσχεση που δίνετε στον εαυτό σας, κάντε ένα πλάνο και δείτε κάθε υπόσχεση που σας δώσατε, για να «χτίσετε» έτσι την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε εσάς και τον εαυτό σας. Όσο περισσότερο εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο ενισχύετε τον αυτοσεβασμό σας.

#4 Αποκτήστε ενσυναίσθηση…

Όταν δείχνετε στον εαυτό σας την ίδια ευγένεια και χάρη που δείχνετε στους φίλους σας τότε θα γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Αλλά ακριβώς όπως η ευτυχία, αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη -η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα και χρειάζεται εξάσκηση.

#5 …και αυτοπεποίθηση

Δεν είναι όλα τόσο σημαντικά όσο τα έχετε στο μυαλό σας. Κανείς δεν δίνει σημασία στο πώς φαίνεστε. Είναι πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό τους και με το πώς φαίνονται εκείνοι. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Planet Fitness διαπίστωσε ότι το 76% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι πιο επικριτικοί με την εμφάνισή τους παρά με την εμφάνιση των άλλων. Η ουσία είναι, λοιπόν, να μην παίρνετε τον εαυτό σας και τη ζωή τόσο στα σοβαρά και να έχετε αυτοπεποίθηση. Η ζωή είναι μικρή κι εσείς πρέπει να την απολαμβάνετε και να μην αυτομαστιγώνεστε.

#6 Φορέστε ρούχα που ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα σας

Τα ρούχα σας μπορούν να πουν πολλά για εσάς: αν φοράτε κάτι που σας κάνει να νιώθετε καλά, αυτό θα φανεί, γιατί θα εκπέμπετε αυτοπεποίθηση. Όμως, αν νιώθετε άβολα με την επιλογή του ντυσίματός σας, η γλώσσα του σώματός σας θα το δείξει εξίσου. Πρέπει να φοράτε τα ρούχα σας και όχι να σας φοράνε. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξηθεί το μέγεθος, κάντε το. Άλλωστε, είναι απλώς ένας αριθμός ή ένα γράμμα και αυτό που έχει σημασία είναι να νιώθετε άνετα. Το μόνο πράγμα που θα δουν οι υπόλοιποι είναι η αυτοπεποίθηση που έχετε και όχι το μέγεθος που φοράτε. Ξεφορτωθείτε, λοιπόν, οποιοδήποτε ρούχο από την ντουλάπα σας σάς κάνει να αισθάνεστε άβολα όταν το βάζετε. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά νέων ρούχων: επιλέξτε το μαγιό ή το τζιν που σας κάνει να φαίνεστε και να νιώθετε όμορφα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανεβείτε μερικά νούμερα.

#7 Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να είναι ένα μέρος όπου επισκέπτεστε για να εμπνευστείτε, να γελάσετε και να πάρετε ιδέες για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Εάν αισθάνεστε όμως, μόνο απογοήτευση κάθε φορά που ανοίγετε το Instagram ή το TikTok, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάντε unfollow ή βάλτε σε σίγαση προφίλ που δείχνουν μόνο πόσο τέλειο είναι το σώμα τους, ειδικά εάν πιάνετε τον εαυτό σας να νιώθει άσχημα κάθε φορά που βλέπει αυτήν την τελειότητα. Αντίθετα, ακολουθήστε μόνο λογαριασμούς που σας εμπνέουν, σας δίνουν κίνητρο και σας χαροποιούν.

Πηγή: Vita

Sports in

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Γιάρεμτσουκ για τον Ολυμπιακό (vids)

«Κλείδωσε» η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024