Η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου, εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στον ημιτελικό της δίκωπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ελληνίδες κωπηλάτριες τερμάτισαν στην 2η θέση της τρίτης προκριματικής σειράς, καθώς κάλυψαν τα δύο χιλιόμετρα της διαδρομής σε 7:20.49, ενώ στην πρώτη θέση τερμάτισαν οι Αυστραλές, Τζες Μόρισον και Αναμπέλ ΜακΙντάϊρ με 7:16.58.

Αμέσως μετά τον αγώνα οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

  -Πώς βιώσατε τον πρώτο σας αγώνα;

Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι ενθουσιασμένη και για την κούρσα μας τη σημερινή. Πήγε πολύ καλά. Θεωρώ ότι κάναμε μια πολύ καλή αρχή αν και δεν ήταν η πιο δυνατή μας κούρσα. Ευελπιστώ να είναι ακόμα καλύτερες οι κούρσες μας στη συνέχεια».

  Χριστίνα Μπούρμπου: «Για εμένα είναι η δεύτερη Ολυμπιάδα αλλά πρέπει να τονίσω ότι κάθε Ολυμπιάδα είναι ξεχωριστή και μια τελείως διαφορετική εμπειρία. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ δυνατά σήμερα, κάναμε έναν πάρα πολύ καλό αγώνα. Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε από την αρχή. Ήταν ένα πέρασμα, να μπούμε στα δώδεκα πληρώματα και ανυπομονούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

  -Πώς σας φαίνεται ο στίβος και η συνεργασία σας;

 Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Είναι ένας πολύ ιδαίτερος στίβος καθώς φυσάει από πολλές μεριές. Σήμερα ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός για εμάς καθώς μερικές φορές φυσούσε κόντρα. Όμως η κούρσα μας ήταν πολύ σταθερή, πολύ σωστή, ήταν όπως την είχαμε προγραμματίσει. Θεωρώ ότι στη συνέχεια, στον ημιτελικό, τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα».

Χριστίνα Μπούρμπου: «Ο Στίβος είναι ιδαίτερος αλλά εμένα μου αρέσει καθώς μου θυμίζει τον στίβο που προπονούμαστε ένα μήνα που είμαστε στη Γαλλία. Νομίζω ότι μας ευνοεί. Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτές οι καιρικές συνθήκες και ανυπομονώ να αγωνιστούμε πάλι την Τετάρτη».

  -Ο στόχος για τον ημιτελικό;

  Ευαγγελία Αναστασιάδου: «Ο στόχος μας στον ημιτελικό είναι να βρισκόμαστε στα πρώτα τρία πληρώματα. Δεν έχει σημασία αν θα είμαστε πρώτες, δεύτερες ή τρίτες. Σημασία έχει να είμαστε στην τριάδα και να προκριθούμε στον τελικό. Με μια κούρσα ελεγχόμενη όπως τη σημερινή».

 Χριστίνα Μπούρμπου: «Θεωρώ ότι μετά την σημερινή κούρσα ο τελικός είναι κάτι πολύ εφικτό για εμάς. Θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε, όπως και σήμερα, μια πάρα πολύ καλή κούρσα αλλά έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες εφέτος».