Σύντομη αποδείχθηκε η πορεία των Στέφανου και Πέτρου Τσιτσιπά στο διπλό των ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς οι συμπατριώτες μας αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο από τους Νούνο Μπόργκες και Φρανσίσκο Καμπράλ με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 12-10).

Το ελληνικό δίδυμο πήρε το πρώτο σετ με 6-3, αλλά οι Πορτογάλοι γύρισαν… τούμπα την αναμέτρηση και με 6-3, 12-10 πέρασαν στον δεύτερο γύρο του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ προηγήθηκαν με 3-0. Λίγο αργότερα έφτασαν στο 5-2 και με 6-3 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι μέχρι το 4-3 (1-1, 2-2, 3-3), όταν οι Πορτογάλοι πίεσαν και κατάφεραν να κάνουν το μπρέικ για το 5-3. Στη συνέχεια οι Ίβηρες εκμεταλλεύτηκαν το δικό τους σερβίς και με 6-3 έστειλαν το ματς στο σούπερ τάι μπρέικ.

Εκεί οι Νούνο Μπόρκες και Φρανσίσκο Καμπράλ προηγήθηκαν 3-2 με μίνι μπρέικ και λίγο αργότερα με νέο μίνι μπρέικ 6-3. Οι συμπατριώτες μας πίεσαν και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια (9-9), αλλά στο τέλος οι Ίβηρες αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι και με 12-10 πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Αντίθετα, οι συμπατριώτες μας ολοκλήρωσαν άδοξα την πορεία τους στο διπλό των ανδρών, με τον Στέφανο βέβαια να συνεχίζει στο μονό, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο τον Ντάνιελ Έβανς για τον δεύτερο γύρο, αλλά και στο μικτό διπλό με την Μαρία Σάκκαρη.

Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε: