Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πόντος που άλλαξε την ιστορία του Τσιτσιπά (vids)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πόντος που άλλαξε την ιστορία του Τσιτσιπά (vids)

Ο Έλληνας τενίστας είχε την ποιότητα και την εμπειρία για να πάρει τη νίκη απέναντι στον μαχητικό Μπεργκς. Χρειάστηκε, όμως, να έχει και την τύχη με το μέρος του…

Δια πυρός και σιδήρου ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του μαχητικού Ζιζού Μπεργκς (2-1 σετ) και να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς (No. 59).

Ο συμπατριώτης μας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από το βαρύ topspin του Βέλγου, ο οποίος έπαιζε σε αρκετές περιπτώσεις σαν τενίστας του top-10 και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Η εμπειρία, η ποιότητα και ο εγωισμός του Τσιτσιπά, όμως, έκαναν τη διαφορά, με τον Έλληνα τενίστα να στέκεται και τυχερός στον πιο κρίσιμο πόντο της αναμέτρησης.

To turning point

Ο Ζιζού Μπεργκς, μετά το εξαιρετικό δεύτερο σετ που πραγματοποίησε, μπήκε δυναμικά στο τρίτο και στο πρώτο γκέιμ είχε μπρέικ πόιντ. Είχε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Στέφανου και να κάνει το 1-0, γεμίζοντας με άγχος και πίεση τον συμπατριώτη μας.

Με δυνατά χτυπήματα στο 40-Α, ο Βέλγος έφερε τον Τσιτσιπά σε δύσκολη θέση και μετά από μια αναιμική επιστροφή του Στέφανου ανέβηκε στο φιλέ για να τελειώσει τον πόντο, αλλά με το βολέ που έκανε δεν «έκοψε» καλά το μπαλάκι και το έστειλε άουτ. Ένας πόντος που επηρέασε τον Ζιζού Μπεργκς και πείσμωσε παράλληλα τον Στέφανο Τσιτσιπά, που μέχρι εκείνο το σημείο έμοιαζε εγκλωβισμένος και δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στο βαρύ παιχνίδι του Βέλγου και στα δυνατά χτυπήματα του 25χρονου.

Το σερί έδωσε τη νίκη

Μετά από εκείνο τον χαμένο πόντο του Μπεργκς, ο Τσιτσιπάς πήρε δέκα σερί πόντους. Δύο στο δικό του σερβίς για το 1-0, τέσσερις στου Βέλγου για το 2-0, άλλους τέσσερις στο δικό του για το 3-0, αλλά και τον πρώτο πόντο στο σέρβις γκέιμ του Ζιζού (4ο γκέιμ του σετ). Ο Τσιτσιπάς πήρε το μομέντουμ και έφτασε στο 5-0, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Το τραγικό λάθος του Μπεργκς στο 40-Α του πρώτου γκέιμ του τρίτου σετ άλλαξε την ιστορία του παιχνιδιού και κατ’ επέκταση του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελισσόταν το παιχνίδι, εάν ο Βέλγος έκανε μπρέικ σε εκείνο το σημείο. Σε ένα σημείο, που είχε το πάνω χέρι. Έπαιζε με αυτοπεποίθηση. Με δυνατά και σταθερά χτυπήματα.

Η τύχη έπαιξε τον ρόλο της στην αναμέτρηση με τον Μπεργκς. Όπως έπαιξε το ρόλο της και η εμπειρία, αλλά κυρίως η ποιότητα του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο συμπατριώτης μας πήρε το πάνω χέρι στο τρίτο σετ μετά το 1-0 και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλό του. Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να μην είναι πλέον μέσα στην πρώτη δεκάδα (σ.σ είναι στο Νο. 12), αλλά αναμφίβολα είναι παίκτης που ανήκει στο top-10 του παγκοσμίου τένις.

Όταν είναι καλά δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα. Εάν ανεβάσει την απόδοσή του έχει όλα τα φόντα για να φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Βήμα, βήμα. Πρώτα θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Έβανς και να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Sports in

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Γιάρεμτσουκ για τον Ολυμπιακό (vids)

«Κλείδωσε» η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024