Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, αν και βρέθηκαν πρώτοι κατά τη διάρκεια της κούρσας τους, στην 3η προκριματική σειρά του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών δεν κατάφεραν, στη γραμμή του φίνις των 2.000μ. να πλασαριστούν στις δύο πρώτες θέσεις που έδιναν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματός τους στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι Έλληνες σκιφίστες θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία αύριο, Δευτέρα (29/7), στις 11:40, στον επαναληπτικό.

Συγκεκριμένα, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής τερμάτισαν σε 6:46.90, πίσω από τους δεύτερους Νορβηγούς Λαρς Μάρτιν Μπένσκε και Ασκ Γιαρλ Τζόεμ (6:41.77) και τους πρώτους Ιρλανδούς (6:34.12) Φίνταν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν. Οι Ιρλανδοί και οι Νορβηγοί σκιφίστες εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά, τα οποία είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη (31/7) και ώρα 12:14.

Έτσι, από τα τέσσερα συνολικά ελληνικά πληρώματα την απευθείας πρόκριση πήραν τα τρία (Στέφανος Ντούσκος – σκιφ, Χριστίνα Μπούρμπου / Ευαγγελία Αναστασιάδου – δίκωπος, Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού – διπλό σκιφ ελαφρών βαρών), ενώ σε επαναληπτικό θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη: