Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό και άκρως ανταγωνιστικό Ζιζού Μπεργκς, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (7-6 [6], 1-6, 6-1) και την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο συμπατριώτης μας έδειξε χαρακτήρα όταν ο Βέλγος ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι και με εξαιρετική εμφάνιση στο τρίτο σετ πήρε τη νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό, Ντάνιελ Έβανς.

Ο Στέφανος δυσκολεύτηκε, αλλά στο τρίτο σετ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έφτασε στη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας, πάντως, θα πρέπει να βελτιωθεί άμεσα και να δείξει καλύτερο πρόσωπο στην αναμέτρηση με τον Βρετανό, καθώς ο Ντάνιελ Έβανς είναι πολύ έμπειρος και αναμφίβολα πολύ καλύτερος τενίστας από τον Ζιζού Μπεργκς.

Στο τάι μπρέικ

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά games (1-2, 2-2) ο Βέλγος πίεσε και στο 5ο game έκανε μπρέικ στον Στέφανο (3-2). Ο Τσιτσιπας, όμως, απάντησε με το ίδιο.. νόμισμα και έφερε ξανά το παιχνίδι στην ισορροπία (3-3). Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν τα σερβίς τους και το πρώτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Στέφανος επικράτησε με 8-6 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Κυριαρχία Μπεργκς

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε άρδην, με τον Μπεργκς να πιέζει και να δημιουργεί πολλά προβλήματα στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Βέλγος προηγήθηκε με 1-0 και λίγο αργότερα έκανε μπρέικ για το 2-0. Στη συνέχεια έφτασε στο 4-1 και με νέο μπρέικ στο 5-1, πριν κάνει το 6-1 και ισοφαρίσει σε 1-1 την αναμέτρηση με τον συμπατριώτη μας.

Ηταν… Τσιτσιπάς

Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τον Ζιζού Μπεργκς μάλιστα στο πρώτο γκέιμ να έχει μπρέικ πόιντ. Έναν πόντο μάλιστα που θα μπορούσε να τελειώσει εύκολα πάνω στο φιλέ, με τον Βέλγο όμως να κάνει λάθος και να δίνει την ευκαιρία στον Στέφανο Τσιτσιπά να κάνει το 1-0. Ο τρόπος με τον οποίο κατέκτησε το πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ έδωσε… φτερά στον Ελληνα τενίστα, ο οποίος στη συνέχεια έκανε μπρέικ για το 2-0. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε στο 3-0 και με νέο μπρέικ στο 4-0. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Τσιτσιπά, που έκανε με μαθηματική ακρίβεια το 6-1 και πήρε την πρόκριση στον δεύτερο γύρο.