Ο Απόστολος Χρήστου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης… ξεμπέρδεψαν χωρίς απρόοπτα με τον προκριματικό των 100μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βάζουν πλώρη για πιο ψηλά. «Είμαι ικανοποιημένος από το χρόνο μου, έκανα το πρώτο βήμα.

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να είμαι πιο ελεύθερος στο κολύμπι μου, δεν μπορώ όμως να ρισκάρω, έχω… πάθει στο παρελθόν, ήθελα να εξασφαλίσω τη θέση μου στα ημιτελικά» δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Χρήστου, που δεν ξεχνά το… πάθημα στο Παγκόσμιο του 2023 στη Φουκουόκα, όταν πήγε πολύ χαλαρά στον προκριματικό και αποκλείστηκε.

«Και ο Βαγγέλης τα πήγε περίφημα, και αυτός έχει πιθανότητες να προκριθεί στον τελικό, θα δώσουμε το κάτι παραπάνω να πάμε τελικό και να γράψουμε και πάλι ιστορία» κατέληξε ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο Μακρυγιάννης τόνισε: «Μπήκα δυνατά στον αγώνα με στόχο να εξασφαλίσω την πρόκριση. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα. Τώρα θα συγκεντρωθώ για να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχω τις δυνάμεις, ο στόχος μου είναι το ατομικό ρεκόρ (σ.σ. 52.83 από το Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, όπου ήταν δεύτερος πίσω από τον Χρήστου) που θα με φέρει στον τελικό. Είναι πολύ σημαντικό να προκριθούμε και πάλι μαζί με τον Απόστολο, που είναι ένας αθλητής πολύ υψηλού επιπέδου, ανεβαίνει και η δική μου αυτοπεποίθηση».

Νωρίτερα, αγωνίστηκε στα προκριματικά των 400μ. μικτή ατομική ο Απόστολος Παπαστάμος, ο οποίος -αν και έκανε εξαιρετικό πρώτο 200άρι- περιορίστηκε στη 15η θέση και δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, που βάσει επιδόσεων ήταν μέσα στις δυνατότητές του. «Δεν πήγε η κούρσα όπως ήθελα και δεν ένιωσα βασικά όπως ήθελα. Αυτά συμβαίνουν πολύ συχνά στον πρωταθλητισμό, η επιτυχία κρίνεται από μία πολύ λεπτή γραμμή. Σήμερα δεν ήταν η μέρα μου, δεν πήγε όπως ήθελα. Θα μπορούσε να είναι ένας καλύτερος χρόνος σίγουρα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα και συνέχισε:

«Κανένα άγχος δεν είχα. Τα τελευταία χρόνια έχω δώσει ό,τι είχα και δεν είχα για να βρεθώ σήμερα σε μία πολύ καλή κατάσταση. Βρέθηκα να κυνηγάω την πρόκρισή μου εδώ μέχρι και την τελευταία εβδομάδα. Δεν ήξερα καν αν θα βρίσκομαι εδώ, όχι αν θα είμαι σε καλή κατάσταση. Κατάφερα να βρίσκομαι εδώ μέσα από μία υπέρβαση στο Ευρωπαϊκό στο Βελιγράδι. Μετά το Τόκιο είχαμε τρία χρόνια να προετοιμαστούμε για το Παρίσι. Έγιναν αρκετά λάθη.

Σίγουρα την πρώτη χρονιά βρέθηκα να κάνω λάθος επιλογές και να βρίσκομαι σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, μέσω κάποιων απρόσμενων γεγονότων. Τα επόμενα δύο χρόνια έδωσα ό,τι είχα, οπότε δεν θα μπορούσα να μην είμαι ευχαριστημένος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι υγιής και έδωσα το 100% για να προετοιμαστώ και να φτάσω εδώ. Πετύχουμε δεν πετύχουμε εδώ, και αυτό έχει να κάνει με όλα τα παιδιά, μιας και η επιτυχία κρίνεται σε μία πολύ λεπτή γραμμή, έχουμε δώσει τον καλύτερό μας εαυτό και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε».