Ολοι γνωρίζαμε πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας κορυφαίος αθλητής παγκόσμια αναγνωρίσιμος.

Οι επιτυχίες του με τους Μπακς, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ανάδειξη του σε MVP, το τεράστιο ταλέντο του αλλά και η μοναδική ιστορία του, έχουν κάνει το όνομα του διάσημο στα πέρατα της γης.

Ζώντας, όμως, με τον Γιάννη στο Παρίσι, γνωρίζεις από πρώτο χέρι την τεράστια επιδραστικότητα του, στους φιλάθλους όλου του κόσμου και αντιλαμβάνεσαι ότι είναι περισσότερο διάσημος απ΄όσο πιστεύουμε στην Ελλάδα.

Αλλωστε στο Παρίσι, μαζί με τον Ναδάλ, τον Τζόκοβιτς, τον Λεμπρόν και άντε έναν – δύο ακόμα, συγκαταλέγεται στην πεντάδα των μεγαλύτερων αστεριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην Τελετή Εναρξης, με τον ίδιο να κρατά περήφανος τη σημαία, κάθε λίγο και λιγάκι άκουγες από έναν θεατή να φωνάζει: Giannis, Giannis… Kαι δεν ήταν μόνο Ελληνες που το έκαναν αυτό, αλλά και πάρα πολλοί ξένοι που τον γνωρίζουν και τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.

Ο ίδιος προσπάθησε να απαντήσει σε όλους κι όταν άκουγε τη φωνή του, είτε από την όχθη, είτε από κάποια γέφυρα, γύριζε προς το μέρος που ερχόταν ο ήχος και χαιρετούσε ή χαμογελούσε όποιον τον φώναζε. Xωρίς υπερβολή, ήταν περισσότερες οι φορές που ακούστηκε το όνομα από το Hellas, Hellas όταν οι θεατές στις όχθες του Σηκουάνα αντίκρυζαν το πλοιάριο με την Team Hellas.

Παρόμοιες εικόνες και στον αγώνα της Ελλάδας με τον Καναδά. Στο κλειστό γήπεδο της Λιλ υπήρχαν ελληνικές σημαίες αλλά υπήρχαν και πανό με το όνομα του, ενώ σε κάθε καλάθι από τα πολλά που έβαλε κόντρα στους Καναδούς, ολόκληρο το γήπεδο ζητωκραύγαζε!

Ο Γιάννης σε κάθε περίπτωση είναι εθνικό κεφάλαιο και η επιλογή του για Σημαιοφόρος αποδείχθηκε 100% σωστή και επιβεβλημένη.

Μάκαρι να καταφέρει να οδηγήσει και την Ελλάδα επάνω στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων!