Είμαι ανασφαλής με το σώμα μου – Πώς μπορώ να μη φοβάμαι το σεξ;
Η συμβουλή μιας ειδικού σε έναν νεαρό που πανικοβάλλεται όταν βρεθεί αντιμέτωπος με το σώμα του
- Μιας διαγραφής… μύρια έπονται για τη Ν.Δ.- Νέες εσωκομματικές συνθήκες και «εν κρυπτώ» υπουργοί
- Ποια είναι η Κριστίν Καβαλάρι: Τα ριάλιτι, το toy boy και το «πιο καυτό σεξ» με τον Τζέισον Στέιθαμ
- Κουτσουρεμένος ο προϋπολογισμός του «Διατηρώ»
- Την άρση ασυλίας Καλλιάνου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Θέλει να απολαμβάνει τις σωματικές και ρομαντικές σχέσεις χωρίς άγχος, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να κάνει σεξ, παγώνει και πανικοβάλλεται.
Αυτό βιώνει ένας 26χρονος γκέι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος κρατώντας την ανωνυμία του ζήτησε τη βοήθεια της διάσημης Αμερικανίδας σεξοθεραπεύτριας Πάμελα Στήβενσον Κόνολι.
Η Κόνολι, διατηρώντας ειδική στήλη στη Guardian έλαβε την επιστολή του 26χρονου με το πρόβλημα που βιώνει.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, φοβάται απελπισμένα το σεξ.
«Δεν έχω κάνει πολύ σεξ τον περασμένο χρόνο και όταν το κάνω τείνω να παγώνω και να πανικοβάλλομαι, πράγμα που σημαίνει ότι παλεύω με τη στύση και τον οργασμό ακόμα και όταν είμαι με κάποιον που μου αρέσει πραγματικά» αναφέρει.
Την τελευταία φορά που του συνέβη αυτό κατά τη διάρκεια του προκαταρκτικού παιχνιδιού, ένιωσε άρρωστος, θέλοντας μάλιστα να κλάψει και να φύγει. «Έχω μεγάλο άγχος και προβλήματα με την εικόνα του σώματος».
Τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει το πρωκτικό σεξ και θεωρεί τον εαυτό του ντεμισεξουαλικό, δηλαδή η σεξουαλική επιθυμία εμφανίζεται μόνο όταν υπάρξει ανάπτυξη μεγάλης οικειότητας με το άλλο πρόσωπο.
«Έτσι νιώθω σαν να είμαι σε αυτή την τριπλή «μειοψηφία» του να είμαι ομοφυλόφιλος, να λέω όχι στο πρωκτικό σεξ και να αργώ να αράξω με κάποιον» λέει σημειώνοντας ότι «ενώ μου άρεσε το σεξ στο παρελθόν, προτιμώ τη μη σεξουαλική οικειότητα, όπως η αγκαλιά».
«Ωστόσο, θα ήθελα να μην φοβάμαι τόσο το σεξ, να μπορώ να χαλαρώνω και να συμμετέχω σε ρομαντικές και σωματικές σχέσεις χωρίς άγχος».
«Eίσαι αυτός που είσαι και δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις»
Η Κόνολι, λαμβάνοντας την επιστολή του νεαρού άνδρα του απάντησε πως το να νομίζει τον εαυτό του ως «τριπλή μειοψηφία» δεν είναι χρήσιμο.
«Γιατί να κατηγοριοποιήσετε τον εαυτό σας; Αξίζεις μια πολύ καλύτερη αυτοπεποίθηση, και όχι μόνο όσον αφορά την εικόνα του σώματος. Προσπαθήστε να αγνοήσετε την πίεση των συνομηλίκων. Οι τρεις πτυχές της σεξουαλικότητάς σας που θεωρείτε αρνητικές πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ως τα θετικά χαρακτηριστικά που είναι στην πραγματικότητα» λεέι.
«Για παράδειγμα, το να αφήσετε στον εαυτό σας επαρκή χρόνο για να νιώσετε άνετα με την οικειότητα είναι ένας έξυπνος, αυτοπροστατευτικός τρόπος προσέγγισης μιας σχέσης και είναι πιθανό να βελτιώσει την ποιότητα της σεξουαλικής σας σχέσης» συμβουλεύει η ειδική.
«Εάν γενικά δεν ενδιαφέρεστε πολύ για το σεξ, σταματήστε να πιέζετε τον εαυτό σας να προσπαθεί να κάνει αυτό που πιστεύετε ότι θα εγκριθεί από τους άλλους».
Ωστόσο η Κόνολι του επισημαίνει πως θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσετε ότι θα μπορούσατε να έχετε αυξημένο ενδιαφέρον για το σεξ μελλοντικά, εάν μάθει να διαχειρίζεται το άγχος του και αν γνωρίσει κάποιον που με τον οποίο νιώθει ασφάλεια.
«Ουσιαστικά, είσαι αυτός που είσαι και δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις, να χαρακτηρίσεις ή να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου» λέει.
«Μπορεί να πληροίτε τα αυθαίρετα κριτήρια για το πρωκτικό σεξ -μια απολύτως έγκυρη προτίμηση και ένα στυλ που έχετε βρει πραγματικά σας δίνει περισσότερες επιλογές για ευχαρίστηση- αλλά οτιδήποτε από αυτά μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Αυτό που έχει σημασία είναι να συγκεντρώσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αρνείσαι πάντα να είσαι οτιδήποτε άλλο εκτός από τον αληθινό, αυθεντικό εαυτό σου».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις