Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η γαλλική αστυνομία διερευνά απειλές κατά Ισραηλινών αθλητών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η γαλλική αστυνομία διερευνά απειλές κατά Ισραηλινών αθλητών

Η γαλλική αστυνομία και η διεύθυνση κυβερνοεγκλήματος διερευνά απειλές που στάλθηκαν σε τρεις αθλητές και την διαρροή προσωπικών δεδομένων τους σε πλατφόρμες

Η Γαλλία ξεκίνησε έρευνα για τις απειλές θανάτου κατά τριών ισραηλινών αθλητών μετά την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μέλη της ολυμπιακής αποστολής, ανακοίνωσε την Κυριακή η εισαγγελία του Παρισιού. Ο υπουργός Εσωτερικών τη Ζεράλ Νταρμανέν ανέφερε το περιστατικό και το γραφείο του δήλωσε ότι η έρευνα θα διεξαχθεί από το εθνικό όργανο κατά του διαδικτυακού μίσους (υποδιεύθυνση στην αντίστοιχη τους Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη σύνδεση με το Ιράν ή άλλη ξένη χώρα. Επίσης, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ αυτού του περιστατικού και της παράνομης διαρροής προσωπικών δεδομένων ισραηλινών αθλητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή.

Το Ισραήλ προειδοποίησε την Πέμπτη τη Γαλλία για ενδεχόμενες απειλές από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν εναντίον ισραηλινών αθλητών και τουριστών κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Παρισιού. Ανεπιθύμητους έχει χαρακτηρίσει τους Ισραηλινούς αθλητές και βουλευτής του κόμματος Ανυπόταχτη Γαλλία, ζητώντας τον αποκλεισμό τους. Ενώ η ισραηλινή αποστολή γιουχαρίστηκε κατά την είσοδό της, αλλά και κατά την ανάκρουση του εθνικού της ύμνου σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Tι υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί και το Ιράν – Στοχοποίηση και άλλων αθλητών στα κοινωνικά δίκτυα

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές «Μια κυβερνοεπίθεση που συνδέεται με το Ιράν εξέθεσε προσωπικά στοιχεία της ισραηλινής ομάδας» Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, 15 Ισραηλινοί αθλητές δέχθηκαν απειλές θανάτου από την «Οργάνωση για την Άμυνα του Λαού», αναφερόμενοι στη σφαγή του Μονάχου το 1972.

Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Εθνική Διεύθυνση Κυβερνοχώρου του Ισραήλ ανέφερε ότι μετά από έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «Ιρανοί χάκερς δημιουργούσαν κανάλια κοινωνικής δικτύωσης για να δημοσιεύουν προσωπικές πληροφορίες για τα μέλη της ισραηλινής αποστολής και να τους στέλνουν απειλητικά μηνύματα».

Την ίδια ημέρα, ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ προειδοποίησε τον Γάλλο ομόλογό του για μια πιθανή συνωμοσία που υποστηρίζεται από το Ιράν με στόχο Ισραηλινούς αθλητές και τουρίστες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην ανωτέρω ανάρτηση.

Σε απάντηση, η ιρανική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Οι τρομοκρατικές πράξεις δεν έχουν θέση στις αρχές των ομάδων αντίστασης, τα ψέματα και η εξαπάτηση δεν μπορούν να αλλάξουν τους ρόλους του ενάγοντος και του κατηγορούμενου».

Σε αναρτήσεις στην πλατφόρμα Χ, άγνωστοι στοχοποιούν Ισραηλινούς αθλητές με τις στρατιωτικές στολές τους χωρίς να είναι γνωστό αν όλοι έχουν λάβει μέρος στον πόλεμο στη Γάζα (μπορεί να είναι από άλλες χρονολογίες) ή αν σκοπός είναι η απαγόρευση της συμμετοχής των αθλητών, όπως ζητούν σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται. Το μήνυμα που γράφουν κάποια είναι πως «ο Ολυμπισμός δεν συνδέεται με τον πόλεμο Γάζα». Αλλά αυτές οι αναρτήσεις, οι οποίες δεν θα αναπαραχθούν, δεν περιέχουν απειλές.

Τους προσκάλεσαν στις κηδείες τους απειλώντας με νέο «Μόναχο 1972»

Στους Ισραηλινούς αθλητές έχει επίσης παρασχεθεί ασφάλεια από τη Shin Bet, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν απειλές ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλά μέλη της ισραηλινής αποστολής είχαν λάβει απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνήματα που τους προσκαλούσαν στις δικές τους κηδείες και τους έλεγαν να μην παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, διότι αν το έκαναν, θα υπήρχε άλλο ένα «Μόναχο 1972».

Το 1972 η οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης, μπήκε στο Ολυμπιακό Χωριό του Μονάχου, πήρε Ισραηλινούς αθλητές ως ομήρους και εν τέλει σκότωσε 11 αθλητές και έναν αστυνομικό.

Η κεντρική φωτογραφία είναι από μέλος της οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης που δολοφόνησε τους 11 Ισραηλινούς αθλητές και τον γερμανό αστυνομικό.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΥΠΕΞ Ισραήλ στο Χ, ΟΗΕ

Sports in

Πότε έρχεται στην Ελλάδα ο Γιάρεμτσουκ για τον Ολυμπιακό (vids)

«Κλείδωσε» η άφιξη του Ουκρανού επιθετικού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024