Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί αγώνες: Παλαιστίνιος κολυμβητής αγωνίζεται με τη σημαία της πατρίδας του στο στήθος

Ολυμπιακοί αγώνες: Παλαιστίνιος κολυμβητής αγωνίζεται με τη σημαία της πατρίδας του στο στήθος

Ο Παλαιστίνιος κολυμβητής Γιαζάν Αλ Μπαουάμπ μετέτρεψε τον αγώνα του 100 μέτρα ύπτιο σε πολιτική δήλωση ενάντια στον πόλεμο στη Γάζα

Ο Παλαιστίνιος κολυμβητής Γιαζάν Αλ Μπαουάμπ μπορεί να συμμετείχε μόλις ένα λεπτό στους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά  και μόνο η παρουσία του στο νερό ήταν από μόνη της μια δήλωση.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο 24χρονος έδειξε την παλαιστινιακή σημαία που είχε ζωγραφισμένη στο στήθος του καθώς εξηγούσε τι σημαίνει να εκπροσωπεί μια πατρίδα που όχι μόνο δεν έχει κολυμβητήριο και ολυμπιακή πισίνα,  αλλά παλεύει για τα βασικά αγαθά, όπως φαγητό και νερό.

«Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την Παλαιστίνη. Κι όμως είμαι εδώ με μια σημαία στο στήθος μου», είπε αφού τερμάτισε τρίτος στον αγώνα 100 μέτρων ύπτιο, που αποδείχθηκε η πρώτη και τελευταία του συμμετοχή στους Αγώνες του Παρισιού.

Μήνυμα για την ειρήνη

«Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος… που σηκώνω τη σημαία μου, που έχω χρόνο μόνο για την Παλαιστίνη, μια λωρίδα μόνο για την Παλαιστίνη. Νομίζω ότι αυτό είναι το μήνυμά μου για την ειρήνη», είπε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να καταλάβει ότι είμαστε άνθρωποι. Μπορώ να αθλούμαι όπως όλοι οι άλλοι», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την Παλαιστίνη

Η Γαλλία δήλωσε τον Μάιο ότι οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για την επίσημη αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους και ότι οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από συμβολική ή πολιτική στάση.

Περισσότεροι από 39.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, λένε οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τη στρατιωτική του δράση ως απάντηση σε μια επίθεση υπό την ηγεσία της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο. Περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 πιάστηκαν όμηροι στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς.

Ο μοναδικός ισραηλινός κολυμβητής στα 100 ύπτιο ήταν σε μεταγενέστερη σειρά από τον Αλ Μπαουάμπ και οι δρόμοι τους δεν διασταυρώθηκαν.

Άστεγος Πρόσφυγας

Ο  Αλ Μπαουάμπ, μηχανικός αεροδιαστημικής που γεννήθηκε στη Σαουδική Αραβία, σπούδασε στον Καναδά και τη Βρετανία, ζει στο Ντουμπάι όπου διατηρεί επιχείρηση επίπλων και είναι επίσης μισός Ιταλός, είπε ότι ο πατέρας του ήταν άστεγος πρόσφυγας στην Ιταλία πριν ξαναχτίσει τη ζωή του.

«Κοιτάζω ανθρώπους σαν τον πατέρα μου που ήρθαν από το τίποτα», είπε. «Δεν παραπονιέμαι ποτέ στην πισίνα, θυμάμαι τους ανθρώπους στη Γάζα, τους ανθρώπους στην Παλαιστίνη που υποφέρουν πραγματικά. Δεν με πειράζει αν ξυπνάω στις 5 το πρωί. Δεν είναι πρόβλημα».

Sports in

Σουηδία – Ελλάδα 91-81: «Λύγισε» στην παράταση η Εθνική Εφήβων

Δεύτερη ήττα για την Εθνική Εφήβων που είδε τη Σουηδία να επικρατεί με 91-81.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024