Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε έναν γαλαξία… όχι και τόσο μακρινό - Οι Ολυμπιονίκες που ξεκίνησαν ξιφασκία λόγω «Star Wars»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε έναν γαλαξία… όχι και τόσο μακρινό – Οι Ολυμπιονίκες που ξεκίνησαν ξιφασκία λόγω «Star Wars»

Οι αθλητές που έγιναν Ολυμπιονίκες εξαιτίας του Star Wars

Κάθε τέσσερα χρόνια, όταν οι άνθρωποι που παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκουν τον εαυτό τους να μπερδεύεται με τους κανόνες στην ξιφασκία, με αποτέλεσμα να έχουν μερικές ερωτήσεις.

Τι συνέβη μόλις τώρα; Ποιος πήρε πόντο; Γιατί όλοι ουρλιάζουν πάντα σαν μανιακοί; Και πώς κάποιος μπορεί να θέλει να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα;

Η απάντηση που έδωσε ένας εκπληκτικός αριθμός ξιφομάχων στο Παρίσι ήταν ότι ανακάλυψε το άθλημα πριν από πολύ καιρό σε έναν… γαλαξία πολύ, πολύ μακριά.

Συγκεκριμένα, όπως είπαν στη Wall Street Journal, ξεκίνησαν την ξιφασκία λόγω του «Star Wars».

Η επική σκηνή

Από τη στιγμή που είδαν τον Luke Skywalker να μονομαχεί με τον Darth Vader, ήξεραν ότι ήθελαν να κρατήσουν φωτόσπαθα. Δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να παίξουν με σπαθιά λέιζερ, συμβιβάστηκαν με αληθινά ξίφη.

Η πρώτη εμπειρία της Αμερικανίδας ξιφομάχου Μάια Τσάμπερλεϊν με το άθλημα που θα την οδηγούσε από την Καλιφόρνια στο Πρίνστον και τώρα στο Παρίσι ήταν η μάχη με τον πατέρα της με φωτόσπαθα. Πάντα έπαιρνε το πράσινο για να μοιάσει στον Λουκ. Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει όπλο ξιφασκίας, αντάλλαξε το φωτόσπαθό της με ένα πραγματικό σπαθί.

Ο Αμερικανός ξιφομάχος Μίτσελ Σάρον έχει μια παρόμοια ιστορία να διηγηθεί. Αφού είδε την ταινία «Star Wars: Επεισόδιο III – Η Εκδίκηση των Σιθ», παρακάλεσε τους γονείς του να του αγοράσουν παιχνίδια ξιφομαχίας. Όταν τελικά η μητέρα του τον έσυρε σε μια λέσχη ξιφασκίας στο Νιου Τζέρσεϊ, έμαθε τους κανόνες της ξιφασκίας με ξίφος, ακόντιο και σπαθί – και διάλεξε το μελλοντικό του όπλο. «Το σπαθί είναι αυτό με το οποίο μπορείς να κόψεις» είπε ο Σάρον. «Είδα τα άλλα δύο όπου πρέπει να σπρώχνεις και είπα πως δεν μπορώ να τα κάνω αυτά, δεν είναι σαν το Star Wars» συνέχισε.

Όπως αποδεικνύεται, λίγοι άνθρωποι στην ιστορία της αμερικανικής ξιφασκίας έχουν μεγαλύτερη επιρροή από τον Τζορτζ Λούκας, αφού οι προπονητές των κολεγίων λένε ότι οι νέες ταινίες Star Wars οδηγούν πάντα σε αύξηση της συμμετοχής των νέων.

Οι ταινίες που επηρέασαν

Οι άλλες ταινίες που διαμόρφωσαν τους σημερινούς Ολυμπιονίκες περιλαμβάνουν τους «Πειρατές της Καραϊβικής», την τριλογία «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Η Παγίδα των Γονέων». Υπάρχει ένας αθλητής της Team USA που μυήθηκε στην ξιφασκία από ένα σόου του Nickelodeon. Και δεν υπάρχει ένας αλλά δύο Γάλλοι που άρχισαν την ξιφασκία για να είναι σαν τον Ζορό.

Αλλά δεν υπήρξε ποτέ ταινία που να μύησε τόσο πολλούς ανθρώπους στην ξιφασκία όσο το «Star Wars».

Sports in

Ο πόντος που άλλαξε την ιστορία του Τσιτσιπά (vids)

Ο Έλληνας τενίστας είχε την ποιότητα και την εμπειρία για να πάρει τη νίκη απέναντι στον μαχητικό Μπεργκς. Χρειάστηκε, όμως, να έχει και την τύχη με το μέρος του…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024