Την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Volterra ανακοίνωσε η Metlen Energy & Metals A.E..

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα ακολουθήσει διαδικασία συγχώνευσης, με απορρόφηση της VOLTERRA από την μητρική METLEN Energy & Metals, η οποία στο retail δραστηριοποιείται μέσω του brand της Protergia.

H ενσωμάτωση της VOLTERRA (μετά την Watt+Volt) στο Sub-Segment M Energy Customers Solutions της Metlen, αυξάνει το μερίδιο της αγοράς της τελευταίας σε ποσοστό 13%

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί το 2023 η εξαγορά και απορρόφηση της Watt+Volt, ενώ νωρίτερα φέτος ολοκληρώθηκε και η εξαγορά της EFA Energy.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Η METLEN Energy & Metals A.E. ανακοινώνει, σε συνέχεια της από 09.08.2023 ανακοίνωσης, την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας VOLTERRA A.E. («VOLTERRA») στις 25.07.2024. Την ολοκλήρωση της εξαγοράς θα ακολουθήσει διαδικασία συγχώνευσης, με απορρόφηση της VOLTERRA από την μητρική METLEN Energy & Metals, η οποία στο retail δραστηριοποιείται μέσω του brand της Protergia. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί το 2023 η εξαγορά και απορρόφηση της Watt+Volt, ενώ νωρίτερα φέτος ολοκληρώθηκε και η εξαγορά της EFA Energy.

Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τα μερίδια

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοινώσεις που εκδόθηκαν όταν υπεγράφη το deal πριν από περίπου ένα χρόνο, η ενσωμάτωση της VOLTERRA (μετά την Watt+Volt) στο Sub-Segment M Energy Customers Solutions της Metlen, αυξάνει το μερίδιο της αγοράς της τελευταίας σε ποσοστό 13%.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονταν ότι με την προσθήκη μεγάλων πελατών Υψηλής Τάσης, νέων εξαγορών και νέων πελατών Μέσης και Χαμηλής Τάσης, το ποσοστό αυτό αναμένεται εντός του 2024 να φτάσει το 20% – 25%, χάρη στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών με επίκεντρο την προμήθεια Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, αλλά και έξυπνων προϊόντων και λύσεων πλησίον του ενεργειακού φάσματος σε ανταγωνιστικές τιμές.

Πηγή: ot.gr