Η Φλωρεντία είναι μια πόλη με αναρίθμητους καλλιτεχνικούς θησαυρούς και τεράστια καλλιτεχνική κληρονομιά. Άλλωστε σε αυτή την ιταλική πόλη έζησαν και δημιούργησαν μερικοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο Μιχαήλ Άγγελος. Ωστόσο, αυτή την καλλιτεχνική κληρονομιά φαίνεται πως δεν τη σέβονται όλοι οι τουρίστες, ιδιαίτερα αυτοί που μετά από μια έντονη βραδιά διασκέδασης κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι.

Εδώ και λίγες ώρες οι κάτοικοι της Ιταλικής πόλης είναι έξαλλοι με μια νεαρή τουρίστρια, η οποία αποφάσισε να πετάξει τα ρούχα της, να μείνει topless και να βουτήξει για νυχτερινό μπάνιο στο συντριβάνι στην πλατεία του Αγίου Πνεύματος. Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα, προσπαθούσε να πείσει και άλλους να ακολουθήσουν τα βήματά της, αλλά κανείς δεν φαινόταν να έχει όρεξη να βουτήξει στο συντριβάνι.

Το βίντεο ανέβασε στα social media ο λογαριασμός Welcome to Florence και οι αντιδράσεις των ντόπιων ήταν άμεσες, ζητώντας από τις Αρχές καλύτερη αστυνόμευση.

Κι αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό φέτος το καλοκαίρι που εξοργίζει τους κατοίκους της Φλωρεντίας. Πριν από λίγες ημέρες μια άλλη τουρίστρια σκαρφάλωσε στο άγαλμα του Βάκχου και έβγαλε μια σειρά από φωτογραφίες σε άσεμνες στάσεις. Η αστυνομία, μάλιστα, τόνισε ότι κάνει τα πάντα για να την εντοπίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιβληθεί πρόστιμο, ίσως και να της απαγορεύσουν την είσοδο στην πόλη για πάντα.