Οργή έχει προκαλέσει ο βανδαλισμός του εικονοστασίου για τον Αντώνη Καρυώτη, τον 36χρονο που πέταξαν στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η οικογένειά του έφτιαξε στη μνήμη του ένα εικονοστάσιο στο λιμάνι του Πειραιά, κοντά στην Πύλη Ε3, ωστόσο άγνωστοι το βανδάλισαν για δεύτερη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι το εικονοστάσι είχε βανδαλιστεί ξανά μόλις τρεις μήνες μετά τον άδικο και φρικτό θάνατο του Αντώνη.

Ηταν όλα σπασμένα

Η κυρία Ελένη που έχει αναλάβει να ανάβει το καντήλι και να φροντίζει το εικονοστάσιο, μιλώντας στο Open, ανέφερε:

Η κάμερα που είναι στο σημείο παραμένει χαλασμένη εδώ και καιρό

«Χθες νωρίς το πρωί το βρήκα με σπασμένο τον σταυρό, πεταμένες όλες τις εικόνες. Ήταν όλα σπασμένα και πεταμένα», ενώ και η κάμερα που είναι στο σημείο είναι χαλασμένη εδώ και καιρό και ενώ έχει ζητηθεί να φτιαχτεί, μένει ακόμα να κοιτάει κάτω.

«Καλύπτουν αυτόν που έρχεται να βεβηλώνει το εκκλησάκι», κατήγγειλε η κυρία Ελένη, η οποία πρόσθεσε ότι έκανε καταγγελία στο λιμεναρχείο. «Έχουν τραβήξει φωτογραφίες και ακόμα περιμένω τον εισαγγελέα του Πειραιά να δώσω κατάθεση» ανέφερε.

«Πλησιάζει το δικαστήριο. Όλοι θα είμαστε εκεί. Τους ενοχλεί, δεν θα φύγει όμως το εκκλησάκι, Θα μείνει εδώ με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Μας δώσανε τον λόγο τους από το λιμεναρχείο πως θα το προσέχουν σαν τα μάτια τους από την πρώτη βεβήλωση και φάνηκε πως τελικά δεν τους ενδιαφέρει».