Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Υποχώρηση της ζέστης με μελτέμι και μετά ξανά…. καύσωνας

Καιρός: Υποχώρηση της ζέστης με μελτέμι και μετά ξανά…. καύσωνας

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας στη χώρα

Υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες, ωστόσο το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί καύσωνας, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά δείχνει ότι θα υπάρξει μικρή πτώση θερμοκρασίας στα ανατολικά με ισχυρό μελτέμι το επόμενο διήμερο και εξασθένηση ανέμων από Παρασκευή με άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση Κολυδά:

ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΗΜΕΡΟ – ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΝΕΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Γενικά αίθριος καιρός την Τρίτη Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 38, στα δυτικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 ενώ στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη πιθανόν 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση την Πέμπτη στα 6 με 7 . Περαιτέρω εξασθένηση των ανέμων από Παρασκευή και κυρίως το ερχόμενο ΣΚ με άνοδο της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση Καλλιάνου

– Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα.

– Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα

Ακολουθούν οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας έως και την Κυριακή 4 Αυγούστου. Προφανώς και αυτές οι θερμοκρασίες αναφέρονται στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της εκάστοτε περιφέρειας.

Συμπερασματικά:

– Μέχρι και την Παρασκευή 2 Αυγούστου οι θερμοκρασίες θα είναι ήπιες για την εποχή και μάλιστα την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι οριακά χαμηλότερες για την εποχή.

– Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία κυρίως το προσεχές Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες δεν θα είναι ακραίες και προφανώς δεν θα λάβει έως και την Κυριακή κάποιο κύμα καύσωνα.

– Το Σαββατοκύριακο, θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν επίπεδα καύσωνα, θα σημειωθούν τοπικά μόνο σε συγκεκριμένα τμήματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Κεντρική/Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος).

– Στην Αττική, μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους 38°C. Άρα, ναι, θα επικρατήσει ζέστη στο νομό, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο για την εποχή.

– Οι θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου είναι αποτυπωμένες κατά προσέγγιση και ενδεικτικές διότι έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες μέχρι τότε και επομένως υπάρχει μικρή πιθανότητα να υπάρξουν ορισμένες μικροαλλαγές.

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024