Κορονοϊός: Έξαρση κρουσμάτων και αύξηση σε νεκρούς και διασωληνωμένους – «Κανείς δεν εμβολιάζεται»
Ο κορονοϊός συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία
Ο κορονοϊός είναι ακόμα παρών τονίζουν οι ειδικοί και επισημαίνουν ότι οι ιδίως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.
Μιλώντας στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την πορεία του κορονοϊού και συνέστησε πραγματοποίηση τεστ και χρήση μάσκας.
Τεστ πριν και μετά τις διακοπές
«Καλό είναι όσοι φύγουν για διακοπές, να πάνε να κάνουν ένα τεστ και όταν γυρίσουν, πάλι. Είναι αρκετά τα κρούσματα, έχουν φτάσει τα πάνω από 700».
«Το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο εδώ και μέρες. Ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών»
Σε σχέση με τα εμβόλια η ίδια είπε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ξεφύγει τελείως» και πρόσθεσε: «δεν νομίζω ότι κάνει κανείς εμβόλιο».
«Αυτήν την στιγμή ετοιμάζεται ο κόσμος, φτιάχνει τις βαλίτσες του και καλά κάνει και πάει διακοπές. Πηγαίνοντας στις διακοπές που πρέπει να περάσει ωραία, να προσέξουν λίγο και οι μεγάλοι σε ηλικία με υποκείμενα νοσήματα, όπου υπάρχει συνωστισμός να βάζουν μάσκα».
«Το ιικό φορτίο είναι ανεβασμένο εδώ και μέρες. Ανεβαίνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών, που σημαίνει πως υπήρξαν περιστατικά με επιπλοκές που διασωληνώθηκαν και χάθηκε κόσμος», συμπλήρωσε.
Μεταδοτικό αλλά πιο ήπιο
Όπως λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες και είναι αυτές που θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο.
«Το στέλεχος FLiRT μπορεί να είναι μεταδοτικό πολύ αλλά η κλινική εικόνα του αρρώστου είναι ήπια. Κάνεις πυρετό, έχεις αδυναμία, καταβολή κλπ. αλλά σε 2 – 3 μέρες αρχίζεις και επανέρχεσαι σταδιακά. Δεν έχουμε τις εικόνες εκείνες τις παλιές».
Όσο για το τι θα αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα;
«Προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι ωραία, θα δούμε τι θα γίνει».
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442