Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Άφαντοι παραμένουν οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναδό παρά τα εντάλματα εναντίον τους

Κρήτη: Άφαντοι παραμένουν οι δράστες που ξυλοκόπησαν τον Ελληνοκαναδό παρά τα εντάλματα εναντίον τους

Ο δικηγόρος του 49χρονου Ελληνοκαναδού τουρίστα στην Κρήτη με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης εκφράζει την αγανάκτησή του για τη στάση των αρχών που δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τους δράστες

Στο νοσοκομείο παραμένει ο Ελληνοκαναδός τουρίστας που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από παρέα Κρητικών σε μπαρ του Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή, άφαντοι παραμένουν οι νταήδες που παρά την ταυτοποίησή τους και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα από τις αρχές.

Ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού, Μανώλης Τρούλης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη, εκφράζει την αγανάκτησή του και την έντονη ανησυχία σχετικά με τους χειρισμούς των Αρχών.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «προφανή αδυναμία ή απροθυμία της τοπικής αστυνομίας να εντοπίσει και να συλλάβει τους υπόπτους και που υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού στο σύστημα δικαιοσύνης».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα με την οικογένειά του, από το μπαρ, όταν θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε κατά λάθος το τσιγάρο του στο χέρι του 49χρονου. Ο νεαρός κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι.

Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος των δύο Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης σε βάρος του 49χρονου

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι έχει συμβεί και να λέει στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε. Οι δύο άντρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν ορισμένες κουβέντες έως ότου μπαίνει στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος των δύο Κρητικών που έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης σε βάρος του 49χρονου.

Από την παρέα που επιτέθηκε στην οικογένεια των τουριστών, έχουν ταυτοποιηθεί ένας 31χρονος από τα Ζωνιανά και ένας 32χρονος από το Γάζι της Κρήτης.

Ο Ειδικός Αστυνομικός Αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση, ο οποίος έκανε λόγο για «άβατο» και υποστήριξε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να δράσει.

«Είναι άβατο ακόμα και για τα ΕΚΑΜ εκεί. Είναι δύσκολο για την αστυνομία, με τις υπάρχουσες διατάξεις. Είναι ένας δύσκολος ορεινός όγκος και ο ένας καλύπτει τον άλλον εκεί. Στο παρά πέντε δεν πέθανε ο άνθρωπος. Γίνεται και πολιτικό θέμα όταν πάει η πρέσβης του Καναδά στην Κρήτη».

Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και η ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά:

«Βλέποντας και τα ευρήματα, δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν η δικογραφία που σχηματίστηκε αρχικώς να ήταν για πλημμέλημα. Ήταν σαφώς λανθασμένο. Πλέον, με την δικαστική αστυνομία, η προανάκριση θα αναλαμβάνεται από άτομα ειδικά εκπαιδευμένα. Η εκπαίδευσή τους είναι τρίμηνη. Η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη μπορεί να επιφέρει ακόμα και ακρωτηριασμό, και αυτός ο άνθρωπος μπορεί να χάσει το μάτι του».

Sports in

Ολυμπιακός: «Δύο μήνες πέρασαν από τότε που το όνειρο έγινε πραγματικότητα» (vid)

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ιστορική κατάκτηση του Europa Conference League ανέβασε ένα υπέροχο βίντεο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024