Στόχος κυκλώματος ναρκωτικών είχε γίνει η Μύκονος, με μια καλλονή DJ να αποτελεί την κάλυψη του κυκλώματος. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και το ειδικό κλιμάκιο Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., η 26χρονη ήταν ο λόγος της νόμιμης παραμονής των έτερων μελών λόγω της εργασίας της και ταυτόχρονα εκτελούσε χρέη συνοδού στο βασικό μέλος της οργάνωσης προκειμένου να ελαχιστοποιούν την πιθανότητα εντοπισμού τους από τις Αρχές.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη κοινή αστυνομική επιχείρηση, πρωινές ώρες του Σαββάτου, 27 Ιουλίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και του Κλιμακίου Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν -3- άτομα, μεταξύ αυτών και το αρχηγικό μέλος, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και του Νόμου για τα όπλα.

Το menu και οι τιμές

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε, μάλιστα, και τον τιμοκατάλογο του κυκλώματος:

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης»

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει και ότι προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος δράστης κινείται με όχημα στους δρόμους της Μυκόνου και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, κάνοντας «delivery» παραδόσεις.

Από την προανάκριση, εκτός από την περίπτωση της 26χρονης, προέκυψε και ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi) ως εξής:

  • 40χρονος, ο οποίος πρόκειται για το αρχηγικό μέλος, συντόνιζε τις πωλήσεις ναρκωτικών από την οικία-καβάτζα, πραγματοποιώντας με τους υποψήφιους αγοραστές τις απαραίτητες επικοινωνίες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών αναφορικά με τις λεπτομέρειες τις «παραγγελίας», διαθέτοντας προς τούτο και σχετικό τιμοκατάλογο, ανά είδος ναρκωτικών ουσιών, ενώ ταυτόχρονα συγκέντρωνε τα κέρδη από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών,
  • 37χρονος, o οποίος πρόκειται για το βασικό μέλος της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με παράδοση των ναρκωτικών ουσιών με τη μέθοδο του «delivery» και φρόντιζε για την απόκρυψη του, οι συνάντησεις, να πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστα μέρη.

Χαρακτηριστικό της ευρηματικότητας τους, προκειμένου να επιτυγχάνουν με ασφάλεια το σκοπό τους, ήταν η δημιουργία ενός κουτιού που προσομοίαζε με εξάρτημα αυτοκινήτου, στο οποίο απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών σε περίπτωση ελέγχου.

Συνολικά από την κατοχή τους και από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκαν:

  • όχημα, το οποίο χρησιμοποιούσε το βασικό μέλος της οργάνωσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών,
    ζυγαριά,
  • 65.880- ευρώ,
  • 17.166- δολαρίων ΗΠΑ,
  • 240- λιρών Αγγλίας,
  • 43,22- γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 8,61- γραμμάρια μεθαμφεταμίνης,
  • 212- γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού,
  • πληθώρα χαπιών και τρίμματα ecstasy διάφορων χρωμάτων και
  • πληθώρα πλαστικών καψουλών ναρκωτικής ουσίας MDMA.

Μύκονος: Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.