Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος

Δολοφονία Καραϊβάζ: Οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων

Εγκληματική ενέργεια στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος είναι κατά την εισαγγελέα η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Με την έναρξη κιόλας της αγόρευσης της εισηγήθηκε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων που δικάζονται ως συναυτουργοί του εγκλήματος.

Γεμάτο το δικαστήριο

Το εισαγγελικό κατηγορώ διατυπώθηκε μέσα σε μια από γεμάτη κόσμο αίθουσα.

Η εισαγγελέας ξεκίνησε, όπως είπε και η ίδια, την αγόρευση της από τέλος. Και απευθυνόμενη στους δικαστές και τους ενόρκους, οι οποίοι εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδώσουν την απόφαση τους είπε από την πρώτη κιόλας αποστροφή του λόγου της:

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη της ανθρωποκτονίας. Δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά τελέστηκε στο πλαίσιο οργανωμένου εγκλήματος. Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν την πράξη κατά συναυτουργια», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι των πραγματικών περιστατικων.

Η εισαγγελέας αναφερόμενη στη δημοσιογραφική ιδιότητα του θύματος επισήμανε ότι: «Mε τα τελευταία του άρθρα φαίνεται είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις. Ισως αυτό να κρύβει και το κίνητρο της δολοφονίας γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ηταν αστυνομικός συντάκτης και υπήρχε ο φόβος ότι αυτά που θα αποκάλυπτε θα ενοχλήσουν».

Στην αγόρευση της η εισαγγελέας αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που θεμελιώνουν κατά την κρίση της την ενοχή των κατηγορουμένων και απέρριψε τους υπερασπιστικους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.

Ποιος πυροβόλησε

Στο δια ταύτα της πρότασης της κατέληξε λέγοντας πως αυτός που πυροβόλησε ήταν ο 41χρονος μικρότερος αδελφός, ενώ ο 49χρονος ήταν ο άμεσος συνεργός του.

Και εισηγήθηκε την ενοχή του μικρότερου αδελφού για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του μεγαλύτερου για συνέργεια στην αξιόποινη πράξη.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.

Sports in

To συναρπαστικό Grand Palais κόβει την ανάσα στο Παρίσι (pics)

Το in.gr επισκέφτηκε το Grand Palais την ώρα του αγώνα της Δώρας Γκουντούρα και εντυπωσιάστηκε από το χώρο που γίνεται η ξιφασκία και το τάεκβοντο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024