Η 30χρονη δέχτηκε επίθεση στις 13 Ιουλίου στην περιοχή του Μεταξουργείου από έναν άνδρα ο οποίος την παρενόχλησε και προσπάθησε να τη βιάσει. Η ίδια γλίτωσε και κατήγγειλε το περιστατικό την επομένη στην αστυνομία και συγκεκριμένα στο ΑΤ Ομονοίας.

Εκεί όμως όπως καταγγέλλει η ίδια, σε κείμενο που δημοσίευσε η φεμινιστική συλλογικότητα Sabbat, την αντιμετώπισαν με αδιαφορία, δεν συνέλλεξαν στοιχεία, αρνήθηκαν να αναζητήσουν βίντεο από κάμερες της περιοχής και ενώ η ίδια αναγκάστηκε με δικές της ενέργειες να βρει βίντεο, το οποίο και προσκόμισε στις αρχές, το είδε στη συνέχεια στα ΜΜΕ χωρίς τη συναίνεσή της, βιώνοντας ξανά τις στιγμές της επίθεσης μέσα από την αναπαραγωγή του.

Δεν έλεγξαν τα ρούχα της

Στις 14 Ιουλίου η 30χρονη πηγαίνει στο ΑΤ Ομονοίας όπου όπως περιγράφει «(σσ αστυνομικός) με ρώτησε εάν έχω κρατήσει τα ρούχα, που φορούσα εκείνο το βράδυ για να γίνει βιολογικός έλεγχος. Ενώ του απάντησα θετικά, μου είπε ότι το ερώτημα του ήταν τυπικό κι ότι δεν θα χρειαστούν τα ρούχα, γιατί ο έλεγχος δεν γίνεται σχεδόν ποτέ».

Η ίδια είπε ότι στο κινητό της πιθανόν να υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη με τον αστυνομικό να της απαντά  πως δεν χρειάζεται να το ελέγξουν.

Ακόμα της είπε μετά από δική της ερώτηση για κάμερες στην περιοχή ότι είναι λίγο πολύ άδικος κόπος γιατί ακόμα και αν έχει καταγραφεί η σκηνή… δεν θα φαινόταν καθαρά το πρόσωπο του δράστη.

Συνέλεξε μόνη της υλικό από τις κάμερες

Η 30χρονη πήγε ξανά με φιλικό της πρόσωπο στο Α.Τ., ζητώντας να ελέγξει η αστυνομία κάμερες που εντόπισαν οι ίδιοι στη διαδρομή, που είχε κάνει εκείνη το βράδυ του περιστατικού, αλλά τα αστυνομικά όργανα αρνήθηκαν λέγοντας ότι «είχαν άλλες δουλειές!».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2022 19χρονη κατήγγειλε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας στα υπόγεια του κτιρίου

Αντιθέτως της πρότειναν να ζητήσει η ίδια από τους ιδιοκτήτες των καμερών να προσκομίσουν αυτοί πιθανόν υλικό με usb στο Α.Τ. Πράγματι η 30χρονη έχοντας απλώς ένα χαρτί της αστυνομίας στα χέρια της πήγε στα γύρω καταστήματα και σε μία κατοικία που είχε κάμερες για να συλλέξει το υλικό. Ένας ιδιοκτήτης του σπιτιού με την κάμερα δέχτηκε να πάει ο ίδιος το υλικό στο τμήμα Ομονοίας ενώ η ίδια συγκέντρωσε όπως μπορούσε το υλικό από τα καταστήματα και το πήγε στο ΑΤ.

Η διαδικασία αυτή κράτησε τρεις μέρες, κατά τις οποίες χάθηκε πολύτιμος χρόνος, και η 30χρονη πήγε για τρίτη φορά στο ΑΤ, όπου τώρα την παρέπεμψαν στο ΑΤ Κυψέλης.

Διέρρευσε το βίντεο

Την ίδια μέρα «πληροφορούμαι ότι έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς τη συγκατάθεσή μου, βίντεο και φωτογραφίες από το βίντεο, που είχε παραδοθεί στο Α.Τ. Ομονοίας. Ένα βίντεο που όχι μόνο με δείχνει οπτικά χωρίς να έχω συναίνεση αλλά ακούγεται καθαρά και η φωνή μου, την ώρα που ουρλιάζω κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ένα βίντεο που με κάνει να βιώνω μέσα μου ξανά και ξανά το συμβάν, με διαλύει ψυχολογικά μετατρέποντας με σε ένα ακόμα πιόνι του θεάματος» γράφει χαρακτηριστικά.

Το «αμαρτωλό» ΑΤ Ομονοίας

Η καταγγελία της 30χρονης για το αμαρτωλό ΑΤ Ομονοίας έρχεται να προστεθεί στις πολλές καταγγελίες σε βάθος δεκαετιών για βασανισμούς, ξυλοδαρμούς και θανάτους στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τον Οκτώβριο του 2022 19χρονη κατήγγειλε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας στα υπόγεια του κτιρίου, εναντίον των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη με την εισαγγελέα να αποφασίζει για παραπομπή τους σε δίκη.