Οι επερχόμενες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, δηλαδή η πλατφόρμα Apple Intelligence, που έχει ήδη ανακοινώσει η Apple, θα γίνουν διαθέσιμες αργότερα από το αναμενόμενο και σίγουρα μετά την αρχική κυκλοφορία του νέου λογισμικού iOS 18 για iPhone και iPad.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε την Κυριακή το Bloomberg News η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Apple Intelligence σε μια δέσμη ενημερώσεων λογισμικού που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο, δηλαδή λίγες εβδομάδες αργότερα από τις αρχικές εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων iOS 18 και του iPadOS 18 τον Σεπτέμβριο.

Άλλες λειτουργίες Apple Intelligence εξακολουθούν να προγραμματίζονται να κυκλοφορήσουν κοντά στα τέλη του 2024 και στις αρχές του 2025.

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει το Apple Intelligence στους προγραμματιστές λογισμικού για πρώτη φορά ήδη αυτή την εβδομάδα, κάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν το λογισμικό στις εκδόσεις beta του iOS και του iPadOS 18.1, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το Bloomberg προσθέτει επίσης ότι οι ανησυχίες σχετικά με τη σταθερότητα των χαρακτηριστικών του Apple Intelligence συνέβαλαν στην απόφαση να διαχωρίσει την κυκλοφορία του από την κυκλοφορία των νέων λειτουργικών συστημάτων iOS 18 και iPadOS 18.

Η Apple Intelligence χρησιμοποιεί δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία κειμένου, εικόνων και άλλου περιεχομένου κατόπιν εντολής του χρήστη. Θα είναι διαθέσιμο σε συσκευές iPhone 15 Pro , iPhone 15 Pro Max και iPad και Mac με το τσιπ M1 της εταιρείας και νεότερες εκδόσεις.

Δίνει επίσης προτεραιότητα σε ορισμένες ειδοποιήσεις, διαθέτει ενημερωμένο ψηφιακό βοηθό Siri και προσφέρει εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να συνοψίσουν περιεχόμενο όπως ιστοσελίδες και φωνητικές σημειώσεις – καθώς και να προσφέρει το iPhone Mirroring στο MacOS Sequoia που επιτρέπει την προβολή και την αλληλεπίδραση με την οθόνη του τηλεφώνου σε υπολογιστές Mac.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της σχετικά με την Apple Intelligence στο ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της τον Ιούνιο όπου και ανέδειξε τις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει σε iPhone και iPad, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις πωλήσεις νέων συσκευών που είχαν μειωθεί.

Η αναφορά για την καθυστέρηση της Apple Intelligence έρχεται αφότου η Apple ανέστειλε την κυκλοφορία τριών νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης λόγω των νέων κανονισμών τεχνολογίας που εφαρμόστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση που απαιτούν από τις εταιρείες να διασφαλίζουν ότι τα ανταγωνιστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες μπορούν να λειτουργούν στις συσκευές της.

Πηγή: OT.gr