Το The Long Game περιγράφει την αληθινή ιστορία μιας ομάδας νεαρών Μεξικανο-Αμερικανών τη δεκαετία του 1950.

«Μια ταινία για ένα κομμάτι της ιστορίας του γκολφ για το οποίο δεν γίνεται αρκετή συζήτηση. Γεμάτη ενθουσιασμό, θάρρος, ανθεκτικότητα και ομοψυχία μεταξύ φίλων. Μια υπενθύμιση του πόσο μακριά έχουμε φτάσει και πόσο πιο μακριά πρέπει να πάμε ακόμη και σήμερα»

Όταν τους αρνούνται την ευκαιρία να παίξουν γκολφ σε μια λευκή λέσχη, δημιουργούν το δικό τους γήπεδο γκολφ στην έρημο – και καταλήγουν να αγωνίζονται για το πολιτειακό πρωτάθλημα παρά τα εμπόδια που τους χωρίζουν από την επιτυχία.

«Ειλικρίνεια και γούστο»

Με πρωταγωνιστές τους Τζέι Χερνάντεζ και Ντένις Κουέιντ, η ταινία βγήκε μόλις πέρυσι στα φεστιβάλ και φέτος προβλήθηκε ευρύτερα, ενώ αμέσως μετά την προσθήκη της στο Netflix εκτινάχθηκε στην κορυφή των charts στις ΗΠΑ.

Φωτογραφία: Facebook

Μια κριτική της ταινίας στο IMDb έλεγε: «Είναι μια τέλεια ταινία που εμπνέει τους πάντες. Μια ταινία για ένα κομμάτι της ιστορίας του γκολφ για το οποίο δεν γίνεται αρκετή συζήτηση. Γεμάτη ενθουσιασμό, θάρρος, ανθεκτικότητα και ομοψυχία μεταξύ φίλων. Μια υπενθύμιση του πόσο μακριά έχουμε φτάσει και πόσο πιο μακριά πρέπει να πάμε ακόμη και σήμερα. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Στην κριτική του για το RogerEbert.com, o Νιλ Μίνοου, o οποίος έδωσε στην ταινία τρία από τα τέσσερα αστέρια, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θα υπάρξει συγκαταβατικότητα και απροκάλυπτος φανατισμός, αναποδιές, υποστηρικτικές σύζυγοι και φίλες, νοσταλγική μουσική της δεκαετίας του ’50, μέλη της οικογένειας που σε αμφισβητούν, ενθαρρυντικές ομιλίες και μια ικανοποιητική νίκη. Το The Long Game τα έχει όλα αυτά, γοητευτικά ειπωμένα με ειλικρίνεια και γούστο».

Ο Χούλιο Κιντάνα, ο σκηνοθέτης, δήλωσε για την ταινία: «Ελπίζω ότι είναι κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση, όχι μόνο κάτι που συνέβη πριν από 70 χρόνια».

*Με πληροφορίες από Unilad