Το ημερολόγιο έγραφε 26 Ιουλίου 2023 όταν οι βρετανικές Αρχές κλήθηκαν σε ένα διαμέρισμα στο νότιο Λονδίνο, καθώς μια γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της. Όπως αποδείχθηκε μετά από λίγη ώρα, το σπίτι ήταν της Σίνεντ Ο’ Κόνορ, η οποία είχε αφήσει την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών.

Μετά από έρευνες των Αρχών του Λονδίνου, τον Ιανουάριο του 2024 βγήκε ανακοίνωση ότι ο θάνατος της Ιρλανδής τραγουδίστριας δεν αντιμετωπιζόταν ως ύποπτος και οφειλώταν σε φυσικά αίτια.

Μια ανακοίνωση που επιβεβαιώθηκε και πριν από λίγες ημέρες, καθώς ο Τζον Ρέινολντς, ο πρώην -και πρώτος- σύζυγος της Ο’ Κόνορ, κατέθεσε το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου της. ΄Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Irish Independent, στο πιστοποιητικό σημειώνεται ότι ο θάνατός της οφείλεται σε «επιδείνωση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και του βρογχικού άσθματος μαζί με χαμηλού βαθμού λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος».

Την ημέρα της κηδείας της, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη Μπρέι, τραγουδώντας την μεγαλύτερη επιτυχία της «Nothing Compares to U»

Η ανακοίνωση του θανάτου της το περασμένο καλοκαίρι είχε προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον κόσμο της μουσικής και όχι μόνο. Μάλιστα, την ημέρα της κηδείας της, περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στη Μπρέι, με πολλούς από αυτούς να ξεσπούν σε λυγμούς και άλλους να τραγουδούν την μεγαλύτερη επιτυχία της «Nothing Compares to U».

Ένα κομμάτι, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα πριν από μερικούς μήνες, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ το χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία, δημιουργώντας σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά της οικογένειάς της. «Θα είχε αηδιάσει, πληγωθεί και προσβληθεί από την παραποίηση της δουλειάς της με αυτόν τον τρόπο από κάποιον που η ίδια αποκαλούσε βιβλικό διάβολο» ανέφερε η ανακοίνωση.