Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας αναζωπύρωσης των beauty trends που επικρατούσαν στα 90s και 00s: έχουμε ήδη δει να επιστρέφει το κομψό bob της δεκαετίας του ’90, το grunge makeup και τα λεπτά φρύδια. Πρόσφατα, όμως, βλέπουμε να κάνει ένα δυναμικό comeback άλλο ένα trend για τα μαλλιά από το παρελθόν, τα “’90s block-front highlights”.

Τι είναι τα “’90s block-front highlights”

Όταν σκεφτόμαστε ανταύγειες, μάς έρχονται στο μυαλό οι πολύ λεπτές τούφες που βάφονται σε ξανθό ή άλλο χρώμα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Τα “’90s block-front highlights”, όμως, είναι διαφορετικά. Γίνονται κυρίως στις τούφες που περιβάλλουν το πρόσωπο και είναι πιο χοντρές σε πάχος και άρα πιο εμφανείς κι έντονες -συνήθως γίνονται ξανθιές ανταύγειες σε μια πολύ σκούρα βάση. Εάν θέλετε να πετύχετε ένα statement hair look, αυτού του είδους οι ανταύγειες είναι ιδανικές για εσάς, αφού σε καμία περίπτωση δεν περνάνε απαρατήρητες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dua Lipa (@lipafans.am)

Πώς θα τις ζητήσετε

Το καλύτερο κομμάτι αυτής της τάσης είναι ότι λειτουργεί για όλους τους τύπους και τις υφές μαλλιών. Συγκεντρώστε μερικές φωτογραφίες από hair looks εκείνης της εποχής με “’90s block-front highlights” και συζητήστε τις με τον colorist σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει για το στιλ που είναι ιδανικό για τον τύπο των μαλλιών σας, το σχήμα του προσώπου και τον τόνο του δέρματός σας, ώστε να έχετε ένα άψογο αποτέλεσμα. Εκτός από τις φωτογραφίες, όμως, εξηγήστε ότι θέλετε χοντροκομμένες ανταύγειες ειδικά στο μπροστινό μέρος του προσώπου σας, οι οποίες θα διαφέρουν αρκετά από το χρώμα της βάσης σας.

Πώς θα διατηρήσετε το χρώμα τους αναλλοίωτο

Θα χρειαστείτε ένα σαμπουάν κι ένα conditioner για βαμμένα μαλλιά για να εμποδίσετε το ξεθώριασμα του χρώματος και την ξηρότητα. Επίσης, καλό είναι να κάνετε μια μάσκα βαθιάς θρέψης κι ενυδάτωσης στα μαλλιά μία φορά την εβδομάδα, ειδικά εάν έχετε πολύ ξανθιές ανταύγειες. Για να αποφύγετε, μάλιστα, να κιτρινίσει το ξανθό, προμηθευτείτε ένα μωβ σαμπουάν, για να εξουδετερώσετε τους κίτρινους και τυχόν χάλκινους τόνους. Και φυσικά, μην ξεχνάτε το θερμοπροστατευτικό προϊόν σας, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανελλιπώς κάθε φορά που κάνετε styling με θερμικά εργαλεία ή στεγνώνετε τα μαλλιά με πιστολάκι -θα προστατεύσει την τρίχα από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η περιποίηση στο σπίτι, όμως, δεν αρκεί. Φροντίστε να επισκέπτεστε τακτικά το κομμωτήριο, για να ανανεώνετε το χρώμα στις ανταύγειες και να διατηρείτε τη ζωντάνια τους. Οι hairstylists προτείνουν και τη χρήση ενός toner για τα μαλλιά, το οποίο εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους κίτρινους τόνους και διατηρεί τις ανταύγειες φρέσκες για πολύ καιρό.

Πηγή: Vita