Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει για τους κατοίκους της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, προκειμένου να προστατευθούν από τις πλημμύρες.

Το έργο -μετά από αίτημα του Δήμου Αριστοτέλη– εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στην ενότητα «προστασία παράκτιων και παρόχθιων περιοχών από τις πλημμύρες και τη διάβρωση», με απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με το ακριβές ποσό των 6.915.874,98€.

Το έργο αφορά στην αντιπλημμυρική παρέμβαση σε τμήματα καθώς και στην κοινή κοίτη των ρεμάτων Μπασδέκη και Μπαξίνα, μήκους περίπου 1400m βορειοδυτικά του οικισμού της Ολυμπιάδας και περιλαμβάνει κατασκευή τριών φραγμάτων αντιπλημμυρικής προστασίας εντός της κοίτης των ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα διευθέτησης της ροής των υδάτων των δύο ρεμάτων και της συμβολής τους με την κατάλληλη διαμόρφωση της διατομής.

Έτσι δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική απόφαση του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου, να διεκδικήσει ο Δήμος την πλήρη αρμοδιότητα για τη μελέτη, ανάθεση και εκτέλεση του έργου!

Το μεγάλο στοίχημα του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, στη δήλωσή του για την έγκριση χρηματοδότησης του αντιπλημμυρικού έργου της Ολυμπιάδας, επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τελευταία μεγάλη πλημμύρα της Ολυμπιάδας το 2019, ήταν η πρώτη κρίση που αντιμετώπισα μόλις στον 3ο μήνα της θητείας μου ως Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Είτε από πείσμα, είτε από θυμό, το ίδιο εκείνο βράδυ που δίναμε τη μάχη στις λάσπες, μαζί με τον Πρόεδρο της Ολυμπιάδας και όλον τον κόσμο που προσέτρεξε για να σώσουμε ζωές και περιουσίες, βλέποντας γέροντες να κλαίνε πάνω από συντρίμμια και παιδιά να κοιτούν με φόβο την καταστροφή, έβαλα με τον εαυτό μου ένα στοίχημα.

Πριν ολοκληρώσω την πορεία μου ως Δήμαρχος, να έχει πάψει να αποτελεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ολυμπιάδας ένα αντικείμενο υποσχέσεων και ελπίδων και να γίνει στόχος με εξασφαλισμένους πόρους και ορατό ορίζοντα ολοκλήρωσης!

Ξεκινήσαμε από τότε έναν μαραθώνιο. Εργαστήκαμε σκληρά, με το προσωπικό του Δήμου, τους αντιδημάρχους μου, τον Πρόεδρο της Ολυμπιάδας και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την Αντιπεριφερειάρχη μας Κατερίνα Ζωγράφου, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο τους τελευταίους μήνες. Και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος και συγκινημένος, που βλέπω τον κόπο μας να δικαιώνεται και το αντιπλημμυρικό όραμα για την Ολυμπιάδα, να είναι πλέον ένα πραγματικό έργο, με εγκεκριμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο οδικό χάρτη υλοποίησης!»