Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού στα Ψαρά

Έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού στα Ψαρά

Με ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών, καλεί τους πολίτες να κάνουν οικονομία στη χρήση του νερού.

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών, ακολουθώντας το παράδειγμα αρκετών ακόμη, απευθύνθηκε στους πολίτες ζητώντας τους να περιορίσουν την χρήση του νερού στα απολύτως απαραίτητα, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ανεπάρκειας πόσιμου νερού το νησί.

Η ανακοίνωση-προτροπή τους δήμου αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί επισκέπτες του νησιού μας,

με αφορμή φαινόμενα κατασπατάλησης του νερού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στο νησί μας και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι η θερινή, όπου οι ανάγκες είναι κατά πολύ αυξημένες, σας απευθύνουμε θερμή έκκληση για λελογισμένη χρήση του.

Όπως ήδη γνωρίζετε, λόγω της ανομβρίας και των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, περιοχές της χώρας μας και τα περισσότερα απ’ τα νησιά μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας, με αποτέλεσμα τις πολλές διακοπές στην υδροδότησή τους.

Η δημοτική μας αρχή με σωστό προγραμματισμό και με σημαντικές παρεμβάσεις όπως η ανόρυξη των νέων γεωτρήσεων, η καθολική αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, η αναβάθμιση των δεξαμενών και των αντλιοστασίων ύδρευσης έχει καταφέρει να εξασφαλίσει επάρκεια και καλή ποιότητας νερό (πόσιμο) στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού μας, καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου και μάλιστα χωρίς τη χρήση των πολύ ενεργοβόρων αφαλατώσεων.

Παρακαλούμε λοιπόν θερμά και για τη δική σας συμβολή ώστε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτό το τόσο πολύτιμο αγαθό, αυτόν το πλούτο του νησιού μας.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας καλεί σε διαρκή επαγρύπνηση.

Τίποτα δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ας δείξουμε όλοι τον απαραίτητο σεβασμό στις μεγάλες προσπάθειες που ήδη έχουν γίνει και ας συμβάλουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις στην εξασφάλιση της επάρκειας και της ποιότητας του νερού στο νησί μας.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας».

Sports in

Μάρκος: «Έχω παγώσει, δεν έχω συναισθήματα – Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τι έχει γίνει…»

Σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό του από τον τελικό των 800μ. ελεύθερο εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος της προκριματικής φάσης ο Δημήτρης Μάρκος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024