Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών σε Λίβανο και Ιράν

Υπουργείο Εξωτερικών: Σύσταση αποφυγής ταξιδιών σε Λίβανο και Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Ιράν καθώς και στο Λίβανο. Ακυρώθηκε πτήση από Αθήνα προς Βυρητό

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε νέα ανακοίνωση σήμερα το βράδυ, σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και το Ιράν. Με το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή να ανεβαίνει επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα, όσο εντείνονται οι φόβοι για μια γενικευμένη σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ, το υπουργείο Εξωτερικών έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει  τις προγενέστερες συστάσεις του για τα ταξίδια στις συγκεκριμένες περιοχές.

«Γνωστοποιείται ότι παραμένει σε ισχύ η, από 15.10.2023, σύσταση σχετικά με την αποφυγή, εκτός των απολύτως απαραίτητων, επισκέψεων στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Νέα ανακοίνωση  υπ.Εξ για τον Λίβανο

Λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε συμπληρωματική ανακοίνωση, όπου γνωστοποιείται ότι στο κάδρο των συστάσεων για αποφυγή επισκέψεων μπαίνει και ο Λίβανος.

«Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα», υπογραμμίζει εκ νέου το υπ. Εξωτερικών.

Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Βηρυτού

Το υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε τις ισχύουσες συστάσεις αποφυγής ταξιδιών προς το Λίβανο, ενώ είχαν ήδη ακυρωθεί πτήσεις προς τη Βυρητό και από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο Βηρυτού-Ραφίκ Χαρίρι, ακυρώθηκαν  πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν από την Αθήνα, την Στοκχόλμη, το Ντίσελντορφ, την Αντίς Αμπέμπα, την Άγκυρα, την Αττάλεια και τα Άδανα. Οι πτήσεις ακυρώνονται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για αντίποινα από τους Ισραηλινούς με πιθανο χτύπημα και στο αεροδρόμιο του Λιβάνου

Η Middle East Airlines του Λιβάνου (MEA) ανέφερε ότι οι διαταραχές στο πρόγραμμά της σχετίζονται με ασφαλιστικούς κινδύνους.

Νωρίτερα, η Middle East Airlines ανακοίνωσε καθυστερήσεις για πτήσεις από Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Ντόχα, Ντάμα, Ντουμπάι και Τζέντα προς Βηρυτό.

Επίσης σήμερα Δευτέρα η Lufthansa ανακοίνωσε  ότι ανέστειλε πέντε δρομολόγια από και προς τη Βηρυτό από τους αερομεταφορείς του ομίλου Swiss International Air Lines, Eurowings και Lufthansa μέχρι τουλάχιστον και τις 30 Ιουλίου.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι της Βηρυτού, είναι το μοναδικό αεροδρόμιο του Λιβάνου. Είχε στοχοποιηθεί στον εμφύλιο πόλεμο της χώρας και σε προηγούμενες μάχες με το Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006.

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024