Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Μητσοτάκης που κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία

Φάμελλος: Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ο Μητσοτάκης που κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία

«Μπροστά στο κέρδος δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή για τη ΝΔ», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε ο Σωκράτης Φάμελλος το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, ζητώντας την απόσυρσή του.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλήςμ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστήριξε ότι το «νομοσχέδιο αυτό αποδεικνύει πόσο κοινωνικά ανάλγητη είναι η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία του υπουργείου και ο πρωθυπουργός».

«Έχουμε μπροστά μας ένα ν/σ που οι φορείς χαρακτήρισαν ως γραφειοκρατικό τερατούργημα, που προχωράει στη διάλυση της δημόσιας ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης και προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτών των τομέων της υγείας»

Χαρακτήρισε αντισυνταγματική τη διάταξη για την επίταξη των γιατρών και τον αποκλεισμό της πρόσβασης στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, σημειώνοντας ότι αυτό «το εκβιαστικό μέτρο» δεν είναι λύση, καθώς το πρόβλημα είναι «τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία ως αποτέλεσμα της διακυβέρνησης της ΝΔ και η υποβάθμιση του ΕΣΥ και των αμοιβών των υγειονομικών και των γιατρών», κάτι που «δεν λύνεται με επίταξη».

«Υπάρχει έμμεση νομιμοποίηση οποιασδήποτε κατάστασης στο Αιγαίο;»

Να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκίνησε την τοποθέτηση του, απευθύνοντας ερωτήματα προς την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και τον πρωθυπουργό, για όσα έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου και τους ισχυρισμούς της Άγκυρας.

Ρώτησε, συγκεκριμένα, αν ισχύει η φράση που έχει αποδοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «μας ταλαιπώρησαν λίγο οι φίλοι μας, αλλά τελικά όλα καλά»: «Ήταν μια ‘ταλαιπωρία’ η παρεμπόδιση των ελληνικών θαλασσίων ερευνών στα 6 ναυτικά μίλια νότια της Κάσου, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και τη δικαιοδοσία της ελληνικής ΑΟΖ; Ήταν μια ‘ταλαιπωρία’ η απόσυρση του ιταλικού ερευνητικού πλοίου και των 3 ελληνικών πλοίων από την Κάσο; Ήταν μια ‘ταλαιπωρία’ η παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η προσπάθεια να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος της πατρίδας μας;».

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή δημοσίευμα, ρώτησε αν υπήρξαν τρεις διαδοχικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και «τι ακριβώς σημαίνει το ‘ευχαριστώ της τουρκικής πλευράς προς τις ελληνικές αρχές για τον σεβασμό στη θαλάσσια δικαιοδοσία της Τουρκίας».

«Υπάρχει έμμεση νομιμοποίηση οποιασδήποτε κατάστασης στο Αιγαίο;», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Γραφειοκρατικό τερατούργημα το ν/σ για την ψυχική υγεία»

Ως προς το υπό συζήτηση νομοσχέδιο ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο κύριος Γεωργιάδης, είναι ο κύριος Μητσοτάκης και η πολιτική της Νέα Δημοκρατίας, που κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία και την ευημερία των πολιτών».

«Έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο που οι φορείς χαρακτήρισαν ως γραφειοκρατικό τερατούργημα, που προχωράει στη διάλυση της δημόσιας ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης και προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση αυτών των τομέων της υγείας», τόνισε.

Προσέθεσε ότι «το νομοσχέδιο κατατέθηκε μετά από προσχηματική διαβούλευση» και πως όλοι οι φορείς ζήτησαν να αποσυρθεί «κι αυτό ζητάμε κι εμείς», ενώ σημείωσε πως το βασικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση και το νομοσχέδιο δεν αλλάζει κάποιο από αυτά τα θέματα.

«Αντίθετα, απαξιώνει και την διάρθρωση και τις τομεακότητες  που υπάρχουν σήμερα στις δομές ψυχικής υγείας και την απεξάρτηση, γιατί θέλετε να ανοίξετε την πόρτα διάπλατα στους ιδιώτες που θέλουν να ασκήσουν δραστηριότητα και στα θέματα ψυχικής υγείας και απεξάρτησης», υπογράμμισε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιλέγει να πριμοδοτήσει τις ιδιωτικές κλινικές ψυχικής υγείας.

«Υποκριτής ο Μητσοτάκης»

Σχετικά με τις δομές απεξάρτησης, ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «υποκριτή» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας πως το 2018 είχε κάνει συνάντηση στην πλατεία Βάθη με άτομα που είχαν ακολουθήσει ή ολοκληρώσει προγράμματα, υποσχόμενος στήριξη, αλλά «πέντε χρόνια μετά», όπως τόνισε, φέρνει «διάλυση των προγραμμάτων απεξάρτησης».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση στοχεύει η απεξάρτηση να μην είναι υποχρέωση της πολιτείας και να αποσυνδέσει το δικαίωμα στην θεραπεία, αλλά να την αφήσει «έρμαιο της αγοράς».

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει τη δυνατότητα να ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορά και ηθική, με αφορμή την υπόθεση του Παύλου Πολάκη: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε δηλώσεις σας κατά υγειονομικών στη Μυτιλήνη, ‘ανθρωπάκια ασήμαντα, κάφρους’. Μπορούμε να ξεχάσουμε μήπως την απαράδεκτη φρασεολογία τη δική σας εδώ σε επιτροπή της Βουλής κατά του Παύλου Πολάκη; Βέβαια, εκεί το προεδρείο της επιτροπής και της Βουλής δεν άκουσε τίποτα, έψαχνε να βρει τα πρακτικά…».

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024