Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα τιθασεύσουμε την ακρίβεια - Τι είπε για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα τιθασεύσουμε την ακρίβεια – Τι είπε για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και συζήτησαν θέματα της επικαιρότητας

Η ακρίβεια και το νέο νομοσχέδιο για την υγεία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση «παραμένει προσηλωμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών», ενώ σημείωσε πως «οι ενδείξεις ότι τον Ιούνιο υπήρξε αποκλιμάκωση στα σούπερ μάρκετ είναι ενθαρρυντικές».

«Η κυβέρνηση θα είναι πάντα έτοιμη να παρεμβεί όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά»

«Το συνολικό πλέγμα μέτρων έχει αρχίσει να αποδίδει. Συνεχίζουμε με ελέγχους στις τιμές σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και ενισχύουμε την επιτροπή ανταγωνισμού» πρόσθεσε.

Οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα

Σημείωσε ακόμα πως η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, καθώς όπως εξήγησε «υπήρξε απότομη αύξηση των τιμών σε όλη την ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Οι παραγωγοί έβγαλαν ουρανοκατέβατα κέρδη. Η κυβέρνηση θα τα φορολογήσει, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν μπορεί ο καταναλωτής να πληρώνει τις δυσλειτουργίες της αγοράς».

Πρόσθεσε ακόμα ότι τις τελευταίες μέρες οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα και δήλωσε πως «η κυβέρνηση θα είναι πάντα έτοιμη να παρεμβεί όποτε υπάρχουν στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη που δεν δικαιολογούνται».

«Θα υπάρξει εθελοντική προσφορά των γιατρών»

Αναφορικά με το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα για την υγεία και έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις τόσο για το κομμάτι της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης όσο και για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο δεύτερο σκέλος, εκτιμώντας ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί η διάταξη για την επίταξη καθώς θα υπάρξει εθελοντική προσφορά των γιατρών.

«Σε συνεργασία με κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους βρέθηκε εθελοντική προσφορά γιατρών για να καλύψουν εφημερίες σε διαφορά σημεία της χώρας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για προσωρινό μετρό, θα θεσμοθετηθεί νέα δέσμη κίνητρων για προσέλευση μονίμου ιατρικού προσωπικού».

Μέτρα για τη λειψυδρία

Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στο φαινόμενο της λειψυδρίας που έχει θέσει πολλές περιοχές σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τόνισε πως έχει αρχίσει να γίνεται «ένα πρόβλημα που αποκτά δομικά χαρακτηριστικά λόγω κλιματικής κρίσης».

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως «θα αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες καταστάσεις αλλά θα χρειαστούν πιο δομικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση του νερού» και γνωστοποίησε ότι «σύντομα θα υπάρξουν επιπρόσθετες εξαγγελίες».

«Οδύνη για τον θάνατο αθώων παιδιών στα Υψώματα του Γκολάν»

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στο Λίβανο και το Ισραήλ εξέφρασε την «βαθιά του οδύνη για το θάνατο αθώων παιδιών στα υψώματα του Γκολάν».

Εξελίξεις όπως και αυτή, όπως σημείωσε «αποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια άμεση κατάπαυση του πυρός που θα συμπαρασύρει και το βόρειο μέτωπο Ισραήλ Λιβάνου».

Σακελλαροπούλου: Προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα

Η κ. Σακελλαροπούλου από τη μεριά της αναφέρθηκε συνολικά στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή κάνοντας λόγο για τραγική κατάσταση όπου πλήττονται σχολεία νοσοκομεία και πρόσφατα ένα σχολείο που έπαιζαν παιδιά.

«Θα χρειαστεί να γίνουν προσπάθειες για την κατάπαυση πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων» τόνισε.

Για τα προβλήματα της ακρίβειας και για τα ζητήματα της υγείας είπε ότι πρόκειται για σημαντικά θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του πολίτη και θα πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια να κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των κερδισμένων και χαμένων της παγκοσμιοποίησης.

Το προσωπικό του ΕΣΥ κάνουν ό,τι μπορούν, έχουν εξαντλήσει τις προσπάθειές τους και φυσικά θα πρέπει να πάρουν τις άδειές τους. Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση με γνώμονα πάντα το συνολικό καλό.

Σε σχέση με το φαινόμενο της λειψυδρίας και ειδικότερα για τα νησιά η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι μεν πολύ σημαντικός για τη χώρας μας αλλά θα πρέπει να δούμε και τη φέρουσα ικανότητα των νησιών, κάτι που έχει να κάνει και με την κεντρική διοίκηση αλλά και με τη συνειδητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, καθώς χρειάζεται να βλέπουμε μακροπρόθεσμα.

Sports in

Μάρκος: «Έχω παγώσει, δεν έχω συναισθήματα – Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τι έχει γίνει…»

Σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό του από τον τελικό των 800μ. ελεύθερο εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος της προκριματικής φάσης ο Δημήτρης Μάρκος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024