Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο της κυβέρνησης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

ΠΑΣΟΚ: Φιάσκο της κυβέρνησης στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για ματαίωση των 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας

Η ματαίωση της υλοποίησης των 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, είδηση που βρίσκεται στην επικαιρότητα, αποτελεί «τεράστια αποτυχία των ηγεσιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σημαντικό πισωγύρισμα», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, με κοινή ανακοίνωση των Ανδρέα Πουλά, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και Μιχάλη Χάλαρη, γραμματέα Τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος.

Παράλληλα, προσθέτουν τα στελέχη της Χαριλάκου Τρικούπη, «αδρανοποιεί περαιτέρω τον Νόμο 4662/2020 που θεσμοθέτησε αυτά τα κέντρα ως σημαντική καινοτομία, που θα βοηθούσε στην αλλαγή του δόγματος για τη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων».

«Φιέστα Μητσοτάκη στη Λάρισα και μετά σιωπή»

«Ο πρωθυπουργός μάλιστα, σε άλλη μία επικοινωνιακή κίνηση χωρίς ουσία από αυτές που συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, είχε ήδη σπεύσει να εγκαινιάσει ένα από αυτά τα Κέντρα στη Λάρισα», υπενθυμίζουν, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, «ήδη από την 1η Μαρτίου 2024 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον κ. Κικίλια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεκατριών ΠΕΚΕΠΠ, στην οποία ο υπουργός ουδέποτε απάντησε».

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα (29/7) εκ νέου ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ζητά επίσημη ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους ματαιώνεται η υλοποίηση των δεκατριών ΠΕΚΕΠΠ, αν υπάρχει νέος σχεδιασμός για την υλοποίησή τους, καθώς και «να αναζητηθούν οι ευθύνες του υπουργείου, αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η πιθανή απώλεια ευρωπαϊκών πόρων».

Sports in

Μάρκος: «Έχω παγώσει, δεν έχω συναισθήματα – Δεν μπορώ καν να σκεφτώ τι έχει γίνει…»

Σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό του από τον τελικό των 800μ. ελεύθερο εμφανίστηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος της προκριματικής φάσης ο Δημήτρης Μάρκος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024