Η ματαίωση της υλοποίησης των 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, είδηση που βρίσκεται στην επικαιρότητα, αποτελεί «τεράστια αποτυχία των ηγεσιών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σημαντικό πισωγύρισμα», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, με κοινή ανακοίνωση των Ανδρέα Πουλά, υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και Μιχάλη Χάλαρη, γραμματέα Τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος.

Παράλληλα, προσθέτουν τα στελέχη της Χαριλάκου Τρικούπη, «αδρανοποιεί περαιτέρω τον Νόμο 4662/2020 που θεσμοθέτησε αυτά τα κέντρα ως σημαντική καινοτομία, που θα βοηθούσε στην αλλαγή του δόγματος για τη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων».

«Φιέστα Μητσοτάκη στη Λάρισα και μετά σιωπή»

«Ο πρωθυπουργός μάλιστα, σε άλλη μία επικοινωνιακή κίνηση χωρίς ουσία από αυτές που συνηθίζει να κάνει η κυβέρνηση, είχε ήδη σπεύσει να εγκαινιάσει ένα από αυτά τα Κέντρα στη Λάρισα», υπενθυμίζουν, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, «ήδη από την 1η Μαρτίου 2024 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον κ. Κικίλια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεκατριών ΠΕΚΕΠΠ, στην οποία ο υπουργός ουδέποτε απάντησε».

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει σήμερα (29/7) εκ νέου ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ζητά επίσημη ενημέρωση για τους λόγους για τους οποίους ματαιώνεται η υλοποίηση των δεκατριών ΠΕΚΕΠΠ, αν υπάρχει νέος σχεδιασμός για την υλοποίησή τους, καθώς και «να αναζητηθούν οι ευθύνες του υπουργείου, αποτέλεσμα των οποίων θα είναι η πιθανή απώλεια ευρωπαϊκών πόρων».