Τρίτη 30 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Το Πρώτο Θέμα πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ποια υπηρεσία του Καραμήτσου αγόρασε ο Λαβράνος της Krikel;

Κασσελάκης: Το Πρώτο Θέμα πετάει την μπάλα στην εξέδρα, ποια υπηρεσία του Καραμήτσου αγόρασε ο Λαβράνος της Krikel;

Για υπεκφυγή να απαντήσει στο επίδικο που είναι γιατί η εταιρεία Krikel του Λαβράνου, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση Predator, έδωσε 111,6 χιλ ευρώ στο Πρώτο Θέμα κατηγορεί ο Κασσελάκης τον ιδιοκτήτη κ. Καραμήτσο, ο οποίος μιλά για διαφήμιση και εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης στο ζήτημα των τιμολογίων -που βάσει πληροφοριών εκδόθηκαν από την Krikel του Γιάννη Λαβράνου, εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών-, και αφορούσαν πληρωμές, ύψους 111,6 χιλ. ευρώ, προς την «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα Εκδοτική ΑΕ» και την «Εκδόσεις Νέο Χρήμα ΑΕ» (το newmoney.gr), που ανήκουν στον ίδιο εκδοτικό όμιλο, αλλά και στο γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του Πρώτου Θέματος, Τάσος Καραμήτσος, δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε επισήμως ότι ήταν στόχος παρακολούθησης από ΕΥΠ και Predator.

«Ποια υπηρεσία του κ. Καραμήτσου αγόρασε ο κ. Λαβράνος; […] Γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator; » είναι τα ερωτήματα που θέτει μετ’ επιτάσεως ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας το Πρώτο Θέμα, το οποίο με δημοσίευμα απάντησε στην πρώτη ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πετάει τη μπάλα στην εξέδρα και δεν δίνει στοιχεία και πειστικές απαντήσεις.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει πώς «κατασκευάστηκε» το πληρωμένο μιντιακό πιστόλι που αναλαμβάνει τη δολοφονία χαρακτήρα πολιτικών προσώπων τα οποία πηγαίνουν κόντρα στο σύστημα Μητσοτάκη, προκειμένου να τον στηρίξει με νύχια και με δόντια» λέει σε σκληρή γλώσσα ο Στέφανος Κασσελάκης, χωρίς να πείθεται από την δήλωση του Πρώτου Θέματος ότι τα χρήματα αφορούσαν διαφημιστική σύμβαση με την Krikel.

«Ο κ. Κασσελάκης με τον κ. Κούλογλου (μυστήρια συμπόρευση αν διαβάσει κανείς τι έχει γράψει και πει ο δεύτερος για τον πρώτο) «αποκάλυψαν» σήμερα ότι και μας άκουγε το Predator και η ΕΥΠ (μόνον εμάς από όλους τους εκδότες ) αλλά και μας »έκλεισαν το στόμα» έναντι διαφημιστικής σύμβασης κατατεθειμένης στην Εφορία, της τάξεως των 45.000 ευρώ συν ΦΠΑ, με την εταιρεία Krikel», αναφέρει ειδικότερα το Πρώτο Θέμα, χωρίς ωστόσο να παραθέτει περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία για τη διαφημιστική σύμβαση.

Αντίθετα, το Πρώτο Θέμα επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψε σύμβαση με την Krikel το 2018, την οποία παραθέτει αναλυτικά με έγγραφα, για την προμήθεια συστήματος επικοινωνίας Tetra που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει ότι πρόκειται για δεσμευτική σύμβαση που είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ, και ο ΣΥΡΙΖΑ ως είχε υποχρέωση την ανανέωσε.

Κάτι που τονίζει στην απάντησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέροντας ότι «Η ελληνική κυβέρνηση, το 2018, τέσσερα χρόνια πριν από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, υπέγραψε σύμβαση με την Krikel και προμηθεύτηκε το σύστημα επικοινωνίας Tetra που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία από την εποχή του κ. Κικίλια.
Εσείς, κ. Καραμήτσο, τι ακριβώς προμηθευτήκατε;»

Το μόνο στοιχείο που δίνει το Πρώτο Θέμα για τη διαφημιστική σύμβαση με την Krikel είναι οτι «οι συμβάσεις διαφήμισης του Πρώτου Θέματος του Νέου Χρήματος με την εταιρεία Krikel υπογράφηκαν την 1η Μαΐου του 2022, μήνες πριν γίνει λόγος για εμπλοκή της στις υποκλοπές, θύμα των οποίων ήταν και ο εκδότης του Πρώτου Θέματος».

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος ολοκληρώνεται με την επανάληψη των ερωτημάτων για την περιουσιακή κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη και το «Υ.Γ.: Κύριε Κασσελάκη δεν στα λέει καλά αυτός που σε έβαλε να κάνεις συμβόλαιο εναντίον μας».

Η νέα ανάρτηση Κασσελάκη

Ειδικότερα, στην νέα ανάρτηση – απάντηση του ο κ. Κασσελάκης ανάφερει

«Καμία μπάλα στην εξέδρα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει πώς «κατασκευάστηκε» το πληρωμένο μιντιακό πιστόλι που αναλαμβάνει τη δολοφονία χαρακτήρα πολιτικών προσώπων τα οποία πηγαίνουν κόντρα στο σύστημα Μητσοτάκη, προκειμένου να τον στηρίξει με νύχια και με δόντια.

Το 2022, με το Predator εν δράσει και τον ιδιοκτήτη του Πρώτου Θέματος, κ. Καραμήτσο, κοινό στόχο ΕΥΠ – Predator, ο κ. Λαβράνος της Krikel έδωσε, βάσει δύο τιμολογίων, 111.600€ προς τα ΜΜΕ του κ. Καραμήτσου!

Επαναλαμβάνω το ερώτημα: Για ποιο λόγο; Ποια υπηρεσία του κ. Καραμήτσου αγόρασε ο κ. Λαβράνος;

Γιατί η Krikel, η εταιρεία που συνεργαζόταν με την Intellexa για να εξάγει το predator σε χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα, έδωσε χρήματα στο Πρώτο Θέμα;

Και το συνακόλουθο ερώτημα: Γιατί ο κ. Καραμήτσος δεν έκανε μήνυση όταν πληροφορήθηκε ότι ήταν στόχος του Predator;

Υ.Γ.: Η ελληνική κυβέρνηση, το 2018, τέσσερα χρόνια πριν από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, υπέγραψε σύμβαση με την Krikel και προμηθεύτηκε το σύστημα επικοινωνίας Tetra που χρησιμοποιούσε η Ελληνική Αστυνομία από την εποχή του κ. Κικίλια. Εσείς, κ. Καραμήτσο, τι ακριβώς προμηθευτήκατε;»

Sports in

Αιχμές για τη διαιτησία από την Γκουντούρα – Έξαλλος ο προπονητής της: «Είναι σκάνδαλο» (vids)

Τόσο η Δώρα Γκουντούρα, όσο και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, είχαν παράπονα από την αντιμετώπιση από τη διαιτησία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024