Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε ο Νόβακ Τζόκοβιτς το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Ράφαελ Ναδάλ για τον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με τον Σέρβο να κυριαρχεί στο κορτ και να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ (6-1, 6-4) και μαζί την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού Τουρνουά.

Ο Τζόκοβιτς, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη και Νο.1 του ταμπλό μετά την απόσυρση του Γιάνικ Σίνερ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τις αδύναμες μπαλιές του Ισπανού και έφτασε σε μια άνετη νίκη, που του έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντομινίκ Κέπφερ (Γερμανία) – Ματέο Αρνάλντι (Ιταλία).

Κυρίαρχος ο Τζόκοβιτς, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον Νάδαλ.

Ο Νόβακ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με δύο συνεχόμενα μπρέικ προηγήθηκε γρήγορα με 4-0. Στη συνέχεια έφτασε στο 5-0 και λίγο αργότερα με… μαθηματική ακρίβεια στο 6-1, με το οποίο έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη – πρόκριση. Ίδια εικόνα και στην αρχή του δεύτερου σετ, όταν ο Σέρβος προηγήθηκε με διπλό μπρέικ (4-0).

Σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Ισπανός. Με τέσσερα σερί γκέιμς ισοφάρισε σε 4-4 το σετ, αλλά ο Νόβακ απάντησε με νέο μπρέικ και έκανε το 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε καλά και με 6-4 «κλείδωσε» την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης: