Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποσύρεται χορηγός εξαιτίας της παρωδίας του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποσύρεται χορηγός εξαιτίας της παρωδίας του Μυστικού Δείπνου στην τελετή έναρξης

«Σοκαριστήκαμε από την παρωδία του Μυστικού Δείπνου...», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η εταιρεία τηλεπικοινωνιών

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών C Spire —με έδρα το Μισισίπι των ΗΠΑ— ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έπειτα από την παρωδία του Μυστικού Δείπνου που παρουσιάστηκε στην τελετή έναρξης.

Το εν λόγω σκετσάκι δίχασε, όσο και ολόκληρη η τελετή, με πολλούς να το θεωρούν προσβλητικό.

«Σοκαριστήκαμε από την παρωδία του Μυστικού Δείπνου κατά τη διάρκεια των τελετών έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού», έγραψε το Σάββατο η C Spire στο X, δηλώνοντας ότι θα αποσύρει τη διαφήμισή της.

Ο κυβερνήτης της αμερικάνικης πολιτείας Τέιτ Ριβς υποστήριξε δημοσίως την απόφαση της C Spire. «Είμαι υπερήφανος που βλέπω τον ιδιωτικό τομέα στο Μισισίπι να κάνει το βήμα μπροστά και να βάζει τα δυνατά του. Ο Θεός δεν πρόκειται να χλευαστεί. Η C Spire ακολούθησε μια κοινή λογική, μία κατάλληλη γραμμή», δήλωσε.

Εξηγήσεις

Ο επίσημος λογαριασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στο X ανέφερε ότι η σκηνή ήταν στην πραγματικότητα μια «ερμηνεία του Διονύσου» και πρόσθεσε: «[Μας] κάνει να συνειδητοποιήσουμε τον παραλογισμό της βίας μεταξύ των ανθρώπων».

Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν, drag queens, ένα τρανσέξουαλ μοντέλο και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αν και οι διοργανωτές δεν έχουν κατονομάσει την πηγή έμπνευσης του ταμπλό βιβάν, οι θεατές θεώρησαν δεδομένο ότι πρόκειται για τον «Mυστικό Δείπνο». Άλλες ερμηνείες υποστηρίζουν ότι ο πίνακας που ενέπνευσε το σκετς ήταν το «Συμπόσιο των Θεών» του φλαμανδού ζωγράφου Γιαν Φαν Μπάιλερτ, ο οποίος αναπαριστά το γάμο του Πηλέα και της Θέτιδας, με τη συμμετοχή και το θεού Διονύσου.

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Από τη δική του πλευρά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εγκέφαλος της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης, Τομά Ζολί  διευκρίνησε ότι η θρησκευτική ανατροπή δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του. «Θέλαμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε τους πάντες, τόσο απλά», δήλωσε στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

Sports in

To συναρπαστικό Grand Palais κόβει την ανάσα στο Παρίσι (pics)

Το in.gr επισκέφτηκε το Grand Palais την ώρα του αγώνα της Δώρας Γκουντούρα και εντυπωσιάστηκε από το χώρο που γίνεται η ξιφασκία και το τάεκβοντο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024