Το ρεκόρ του είναι δύσκολο να καταρριφθεί… Έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες πριν κλείσει τα 11 του χρόνια, κερδίζοντας μάλιστα και μετάλλιο. Ο λόγος για τον Δημήτριο Λούνδρα.

Σε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών, έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 και από τότε μέχρι σήμερα το ρεκόρ του νεότερου αθλητή που κατέκτησε μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο

Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1885 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δίζυγο με την ελληνική ομάδα.

Η ζωή του

Από πολύ μικρή ηλικία ήταν αθλητής του Εθνικού Γυναστικού Συλλόγου και συνέχισε να ασχολείται με το σπορ μέχρι να φοιτήσει στη σχολή του τότε Βασιλικού Ναυτικού.

Ο Λούνδρας πολέμησε στον Α’  Παγκόσμιο Πόλεμο, συνταξιοδοτήθηκε και επανήλθε στο στράτευμα όταν ξέσπασε ο  Β Παγκόσμιος Πόλεμος του 1940.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ασχολιόταν με τον αθλητισμό και από το 1924 μέχρι το θάνατό του ήταν μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μετά το τέλος του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου ασχολήθηκε με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Ελλάδας, του οποίου έγινε ο πρώτος πρόεδρος.

Το 1964 τιμήθηκε από τη Γενική Γραμματεία αθλητισμού για την προσφορά του στον αθλητισμό με το παράσημο του Ανωτέρου ταξιάρχου του τάγματος Γεωργίου του Α’. Έφυγε από τη ζωή το 1970.